avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite persoane cu handicap

Daca ma puteti ajuta cu un sfat . Mama mea a fost incadrata in grad de handicap 2 accentuat in februarie 2016 . Cand am dus la primarie actele pentru plata impozitului pe locuinta , mi s-a spus ca anul acesta nu beneficiaza de reducerea impozitului , conform noului cod fiscal , ci doar anul urmator . Va intreb este legal asa ceva ? Stiti ca certificatele de invaliditate se dau cu termene de revizuire anuala .
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
mmarcelcozma, utilizator
Concret care este intrebarea dv?
Persoanele care detin decizie/certificat de incadrare in grad accentuat sau grav de handicap pot beneficia de facilitatea scutirii de la plata impozit casa+teren,pentru cele situate la domiciliul stabil-indifent cate case/terenuri detin
Intrebarea este : daca beneficiaza de scutire de impozit pe cladire pe anul 2016 de ce nu mi se acorda in acest an ? Adica anul acesta sa platesc impozitul si la anul sa nu il mai platesc ?
''Potrivit art.456 alin.(1)lit.t).din Codul fiscal/2016,nu se datoreaza impozit pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate...In ce priveste terenurile nu sunt prevazute scutiri.Termenul de depunere a cererii si alte detalii,le puteti afla de la Directia de impozite si taxe,de care apartineti cu domiciliul.''
Asa stiam si eu , totusi la primarie mi sa spus ca anul acesta trebuie sa platesc impozitul pe cladire . Certificatul de incadrare in grad de handicap a fost eliberat in februarie anul acesta .
Potrivit normelor metodologice de aplicare:
[ link extern ]
13. Impozitul pe clădiri se determină pentru un an fiscal conform situaţiei existente la data de 31 decembrie a anului anterior.
art. 464, pct(3) CF :
"(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative."

Alte discuții în legătură

Modificari noul cod fiscal mmarcelcozma mmarcelcozma Daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarea intrebare . Noul cod fiscal aduce ceva modificari privind impozitul pe cladiri si terenuri apartinand ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)