Daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarea intrebare . Noul cod fiscal aduce ceva modificari privind impozitul pe cladiri si terenuri apartinand persoanelor cu handicap ? Vorbesc de gradul 2 de handicap accentuat , care pana acuma era scutit de impozit . Exista vreun termen pt depunerea cererii pentru scutire de impozit ?
Potrivit art.456 alin.(1)lit.t).din Codul fiscal/2016,nu se datoreaza impozit pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate...In ce priveste terenurile nu sunt prevazute scutiri.Termenul de depunere a cererii si alte detalii,le puteti afla de la Directia de impozite si taxe,de care apartineti cu domiciliul.
Asa stiam si eu , totusi la primarie mi sa spus ca anul acesta trebuie sa platesc impozitul pe cladire . Certificatul de incadrare in grad de handicap a fost eliberat in februarie anul acesta .
Certificatul fiind eliberat in anul 2016,potrivit art.456(3)din Codul fiscal,scutirea de la plata impozitului,se aplica incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care persoana depune documentele justificative.
Impozit pe cladire
Vladcry
Bună ziua,mama mea are gradul de handicap 1 din 2014 până anul acesta am platit impozitul apartamentului nestiind că este scutită.m ar interesa sa stiu ... (vezi toată discuția)