avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Modificari noul cod fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Modificari noul cod fiscal

Daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarea intrebare . Noul cod fiscal aduce ceva modificari privind impozitul pe cladiri si terenuri apartinand persoanelor cu handicap ? Vorbesc de gradul 2 de handicap accentuat , care pana acuma era scutit de impozit . Exista vreun termen pt depunerea cererii pentru scutire de impozit ?
Potrivit art.456 alin.(1)lit.t).din Codul fiscal/2016,nu se datoreaza impozit pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate...In ce priveste terenurile nu sunt prevazute scutiri.Termenul de depunere a cererii si alte detalii,le puteti afla de la Directia de impozite si taxe,de care apartineti cu domiciliul.
Asa stiam si eu , totusi la primarie mi sa spus ca anul acesta trebuie sa platesc impozitul pe cladire . Certificatul de incadrare in grad de handicap a fost eliberat in februarie anul acesta .
Certificatul fiind eliberat in anul 2016,potrivit art.456(3)din Codul fiscal,scutirea de la plata impozitului,se aplica incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care persoana depune documentele justificative.
inteleg ca la anul voi fi scuti de impozit chiar daca la anul nu mai optin certificatul de handicap ?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite persoane cu handicap mmarcelcozma mmarcelcozma Daca ma puteti ajuta cu un sfat . Mama mea a fost incadrata in grad de handicap 2 accentuat in februarie 2016 . Cand am dus la primarie actele pentru plata ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire Vladcry Vladcry Bună ziua,mama mea are gradul de handicap 1 din 2014 până anul acesta am platit impozitul apartamentului nestiind că este scutită.m ar interesa sa stiu ... (vezi toată discuția)