avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintare executare cu datorii platite
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintare executare cu datorii platite

O rugaminte pentru urmat speta:
- O persoana in virsta face un imprumut in iulie 2015 de 2000 lei cu plata in 10 luni , scadent in mai 2016, la un CAR pensionari.Are fond constituit la data imprumutului 1145 lei.In contract se mentioneaza ca daca nu plateste se compenseaza cu fondul sau se instituie poprire pe pensie.
Plateste 4 rate dupa care sufera un AVC , este spitalizata mai mult timp, nu mai plateste 3 rate,iar CAR-ul respectiv in martie 2016 ii declara scadent anticipat creditul si ii compenseaza anticipat tot fondul constituit si mai ramane o ultima rata de 200 lei, pentru care ii cere executarea silita.

Pina la judecarea cererii de executare se plateste datoria e 200 lei iar CAR-yul ii mai percepe inca 80 chelt de urmarire. Juristul ii spune ca va face demersuri pentru incetarea executarii.

Desi persoana pensionara depune la instanta dovada ca nu mai are nimic de platasi creditul a fost stins ,(chitante copii carnet cu sold zero, , totusi instanta ii admite cererea executorului.si dispune incuviintarea executarii silite.)

Ce se poate face in aceasta privinta si cui apartine vina ?
Persoana nu se poate deplasa personal pt ca este bolnava.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Adeverinta girant fara consimtamantul de retinere al angajatorului Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire.Am girat un prieten la un CAR in baza unei adeverinte angajament de plata care este semnata si stampilata de unitatea unde lucrez ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru legalitatea unui dosar de credit paulapirv paulapirv Am calitatea de girant la un credit de 30000 lei, pentru o colega.La un moment dat, datorita ratelor restante, m-am trezit cu executare silita pe casa si ... (vezi toată discuția)
Creanta cedata unei firme de recuperare relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca ... (vezi toată discuția)