avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raspunderea pentru legalitatea unui dosar de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raspunderea pentru legalitatea unui dosar de credit

Am calitatea de girant la un credit de 30000 lei, pentru o colega.La un moment dat, datorita ratelor restante, m-am trezit cu executare silita pe casa si masina mea. Am cercetat dosarul de credit si am constatat urmatoarele: -pentru suma de 267 lei fond social,unitate respectiva a oferit de 112 ori acest fond, drept credit, adica 30 000 mii lei (este vorba despre un C A R); -- -girantul principal, sotul colegei care a facut imprumutul, are depus la dosar numai nume, prenume si o adresa unde nu locuieste in fapt, si fara niciun venit, si mai exista si specificatia ca s-a dat o procura de catre acesta intrucat era plecat din tara, iar semnatura este a colegei sotiei lui, in dosar neexistand de fapt acea procura.Mai fac mentiunea ca salariul acestei colege, sotul fara venit si faptul ca nu aveau cu ce rambursa ratele lunare si nici un alt bun mobil sau imobil drept garantii suplimentare, nu au constituit un impediment pentru a-i acorda un credit atat de mare, iar acum ca s-a ajuns la executare silita, vor toate garantiile de la mine, casa, masina. Va intreb pe dumneavoastra daca toate neregulile din acest dosar, inclusiv abuzul privind modul de folosire a banilor deponentilor, prin incalcarea Statutul Cadru de functionare al C A R- urilor in care scrie ca se pot acorda credite membrilor inscrisi, insa intr-o limita prestabilita de 3/5 ori fondul social.Cine ar trebui sa raspunda pentru toate aceste situatii disperate? De ce nu se intampla niciodata sa raspunda si cei ce gresesc din nestiinta, ori poate voit in scopul insusirii unor foloase necuvenite?
Am rugamintea la dumneavoastra sa-mi dati o idee unde sa gasesc rezolvarea acestor probleme, intrucat pe cale amiabila, la CAR-ul cu pricina persoanele care au comis aceste nereguli, inclusiv presedintele, spun ca ei fac ce vor si ca nu ne priveste pe noi cat si cum dau dumnealor un imprumut.

Cel mai recent răspuns: paulapirv , utilizator 12:54, 8 Septembrie 2014
buna ziua,

CAR-urile sunt controlate de BNR, deci recomandarea ar fi sa faceti o sesizare la BNR, Departamentul Supraveghere si Control.

Totodata, puteti face o sesizare si la OPC-ul din raza sediului CAR-ului respectiv.

succes!
Va multumesc pentru sugestii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut prima casa hero hero fiica mea major este nevazatoare. Pt un imprumut la banca, programul \":prima casa\", pe langa semnatura sotului, se cere si semnatura mea, ca mama a persoanei ... (vezi toată discuția)
Patanii si probleme ca girant kreekree kreekree in 2008 am girat un coleg de servici la CAR ptr o suma de 8000 ron ptr 36 luni impreuna cu un al doilea girant intre timp colegul nu a mai platit (desi a ... (vezi toată discuția)
C a r -credit cu scadenta anticipata ticarau daniel ticarau daniel Am facut un imprumut la C A R Moldova si nu am putut achita 3 rate la rand.s-a declarat scadenta anticipata a creditului. Am fost executat silit de catre ... (vezi toată discuția)