avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legislatie grupe de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legislatie grupe de munca

Buna ziua,
Am si eu o intrebare:
Am 63 ani, am lucrat la Intreprinderea de Utilaj Petrolier Targoviste in perioada 1978 - 1982 in cadrul Atelierului Turnatorie ca subinginer. Pentru intocmirea dosarului de pensionare am solicitat si primit de la I.U.P. Targoviste o adeverinta in care se specifica faptul ca dl Mandroiu Constantin si-a desfasurat activitatea in perioada 21.11.1978 - 12.11.1982 in meseria de subinginer pe baza de contract de munca beneficiind de urmatoarele drepturi salariale: : grupa de munca - grupa I - 100% conf actului normativ anexa I, pct. 25, ord. 50 /1990.Cei de la Casa de Pensii mi-au spus ca adeverinta nu e valabila, ca nu e trecuta grupa in Cartea de Munca si ca trebuie sa dau in judecata I.U.P Targoviste pentru a recunoaste ca am lucrat in grupa I. Va rog sa-mi dati un raspuns clar. Multumesc anticipa . O zi buna vadoresc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 25 Martie 2016
1. Adeverinţele care atestă încadrarea persoanelor în fostele grupe I şi/sau a II-a de muncă sunt valorificate numai în situaţia în care au fost emise conform legii, pe baza documentelor verificabile întocmite anterior datei de 1 aprilie 2001.

2. Nu trebuie actionata in instanta U.P.E.T. , ci Casa de Pensii. UPET v-a eliberat adeverinta privind desfasurarea activitatii in grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare grupa munca Olgasiia Olgasiia Meseria de motostivuitorist desfasurata intr-o sectie de turnatorie in perioada 1993_2001, conf. Ord 50/1990 in ce grupa se incadreaza? Anexa si punc daca ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare limita de virsta cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua!O intrebare pe forum..unui coleg de serviciu i-a fost respins doarul de pensionare limita de virsta pe motivul ca doua adeverinte de grupa emise de o ... (vezi toată discuția)
Vechime grupa a ll a nicolae rau nicolae rau am lucrat in constructii ca subinginer,sef lot, sef santier. Adeverintele de la angajator confirma procentul de 100% lucrat in grupa a ll a. Casa de pensii a ... (vezi toată discuția)