avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime grupa a ll a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime grupa a ll a

am lucrat in constructii ca subinginer,sef lot, sef santier. Adeverintele de la angajator confirma procentul de 100% lucrat in grupa a ll a. Casa de pensii a luat in calcul 70% motivind ca am fost sef.Este legal sau Nu?. Daca Da care este motivarea legala? Daca Nu ce pot sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:42, 25 Octombrie 2010
nicolae rau a scris:
Casa de pensii a luat in calcul 70% motivind ca am fost sef.

Si care este procentul trecut in carnetul de munca?
procentul nu este trecut in cartea de munca ci in adeverinta 100% in baza Hot. Cons. de Admin. 14/1996 care in baza Ord. 50/1990 si OG 1223/90 hotaraste incadrarea in proc. de 100% in grupa a ll a, act depus la Casa de pensii impreuna cu adeverinta in care se specifica inadrarea de 100% conform nominalizariiefectuate prin pontajele lunare. Perioada la care ma refer este 01.10.1974-29.01.1991.
Casa de pensii mi-a dat desfasuratorul privind calculul vechimii in munca.
Multumesc mult!
Am inteles. Ce nu inteleg este de unde rezulta procentul de 70% (trebuie sa rezulte de undeva, daca perioada lucrata in grupa II de munca a fost avuta in vedere de casa de pensii in acest procent). Nu exista nicio prevedere legala in sensul celor aratate de dvs. in primul mesaj, adica valorificarea perioadei lucrate in grupa II de munca in procent de 70% pentru ca ati fost sef.

Acum trebuie sa contestati decizia de pensie la tribunal, in termen de 45 de zile de la comunicare, si sa solicitati instantei:
-sa anuleze decizia emisa de casa de pensii;
-sa oblige casa de pensii sa emita o noua decizie decizie de pensie, cu valorificarea perioadei lucrate in grupa II de munca in procent de 100%, astfel cum rezulta din adeverinta (retroactiv, de la data deschiderii drepturilor de pensie).

Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pensii contestă inregistrarea din carnetul de muncă Dan2016 Dan2016 Deși carnetul de muncă are explicit consemnată, autentificată si certificată mențiunea privind încadrarea în \"Grupa a II-a de muncă\", casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Vechime grupa a ii-a nerecunoscuta de casa locala de pensii hacman hacman Buna ziua, Of mai am o problema la care va rog sa-mi dati si mie un sfat. Eu nu mai inteleg nimic. Sotul meu a lucrat in perioada 01.10.1985-31.12.1994 pe ... (vezi toată discuția)
Valorificare perioada lucrata in grupa a ii a vali-03 vali-03 Buna ziua. Va rog sa-mi spune-ti daca pentru valorificarea perioadei lucrata in grupa a II a, inscrisa in cartea de munca inainte de 2001, mai este nevoie de ... (vezi toată discuția)