avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Relatia cu banca prin proces verbal
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Relatia cu banca prin proces verbal

buna ziua,as dori sa stiu daca un proces verbal al adunarii generale de alegere a consiliului director- presedinte,vicepresedinte, legalizat prin notariat ,este valabil in relatia cu banca in care asociatia are un cont bancar. Mentionez ca ,dreptul de semnatura in banca este a unei alte persoane. In urma adunarii generale s-a stabilit o alta persoana pentru contul bancar si actele asociatiei. Toate actele au fost depuse la tribunal . Procesul verbal a fost legalizat prin notariat si are atasate semnaturile membrilor din asociatie.
Cel mai recent răspuns: carmenmol , utilizator 15:47, 8 Aprilie 2016
va complicati inutil: la banca se merge cu procesul verbal al adunarii generale si atat.
Organul de conducere este comitetul executiv.
Banca va da formular pentru specimen de semnatura si dumneavostra il completati.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
carmenmol a scris:
... alegere a consiliului director..

Ce fel de asociatie aveti? Consiliul director este organul de conducere al altor organizatii, asociatii si nu al asociatiilor de proprietari.
Aveti o asociatie infiintata conform legii nr. 246/2005 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.
Reveniti cu precizari.

am fost la banca cu procesul verbal si mi-au spus ca nu este valabil si ca poate veni oricine cu procese verbale
suntem un ong de protectie a animalelor infiintata in anul 2001. De atunci nu s-au mai facut alte alegeri ,multi din membrii de atunci nu mai sunt,(unii au si murit ). Presedintele asociatiei ,ramas pe hartie,este plecat din localitate de 10 ani. Acum,datorita noilor legi ,trebuiesc semnate multe hartii la DSV,la primarie ....si nu avea cine sa le semneze. S-a hotarat sa se faca o adunare extraordinara pentru alecerea presedintelui,vicepresedintelui,secretar ,cenzor. Exista o persoana in asociatie care are drept de semnatura in banca,obtinuta cu mult timp in urma (nu stiu cum a obtinut-o).
In procesul verbal al adunarii extraordinare a asociatiei este specificat faptul ca relatia cu banca este atribuita unei alte persoane decat cea care exista acum. ( Am fost aleasa presedinta si inputernicita de membrii asociatiei in relatia cu banca si pentru tribunal). Am fost cu acest proces verbal la BCR si le-am explicat situatia dar m-au refuzat ,pe motiv ca trebuie sa intram in legalitate .(adica sa asteptam sa iasa actele de la tribunal,timp in care cea care are drept de semnatura poate lasa contul asociatiei gol). Acum,procesul verbal este legalizat ( ne-a trebuit pentru tribunal) si as dori sa stiu daca ,acum, banca ma poate refuza din nou.
Nu puteti decat dupa ce inregistrati la judecatorie procesul verbal al adunarii generale in care se alege noua structura de conducere. Apoi cu actul primit de la judecatorie cu noile inregistrari, mergeti la banca.

Alte discuții în legătură

Asociatie predata verbal Ana 03 Ana 03 Buna seara, La un liceu din Iasi a fost infiintata o asociatie a parintilor prin 2019 de catre niste persoane denumite \"membri fondatori\" si care au predat ... (vezi toată discuția)
Schimbare specimen semnatura presedinte asoc.proprietari dan61 dan61 De cand sunt administrator am schimbat doi presedinti,cu primul am fost la banca si pe baza procesului verbal al adunarii gen.s-a intocmit un pr.verbal de ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de parinti moni2877 moni2877 Cum poate iesi din asociatia de parinti a gradinitei PRESEDINTELE? (vezi toată discuția)