avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua! Eu si fratele meu beneficiem de pensie de urmas militara pana la varsta de 26 de ani daca ne continuam sudiile pana atunci. In prezent primim pensia pe cupoane diferite. De la anul el nu va mai beneficia de pensie intrucat implineste varsta de 26 de ani. Intrebarea mea este daca din acel moment eu voi beneficia de toata cota de 75% din pensie? Si daca da, este necesar sa fac vreo formalitate in acest sens? O cerere?
Inca o intrebare este legata de acest paragraf de pe cuponul de pensie" In vederea recalcularii pensiilor militare de stat conform cu art.109 sau 110 din Legea nr.223/2015, este necesar sa transmiteti Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne, pana la data de 30.06.2016, optiunea dumneavoastra privind baza de calcul aleasa, conform cu art. 28 din Legea nr 223/2015." Care ar fi optiunea cea mai potrivita pentru alegerea bazei de calcul?La ce se refera?
Multumesc anticipat !!

Alte discuții în legătură

Fiul meu beneficiază de pensie de urmaș de pe urma tatălui ... Armanu Adriana Armanu Adriana Fiul meu este beneficiarul unei pensii militare de urmaș de pe urma tatălui său. Are 21 de ani și este încadrat în grad de handicap grav. Momentan ... (vezi toată discuția)
Adaugare stagiu de cotizare dupa pensionare.pensionar militar. Costel_19 Costel_19 -Sunt pensionar militar trecut in rezerva in anul 2002. Dupa pensionare m-am angajat la o societate comerciala.Comform Legii 263/2010,am trimis documentele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință ... parol parol Bună ziua.Născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință următoarele: În perioada 01 august 1991 - 08 august 2007 am lucrat în unități din ... (vezi toată discuția)