avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adaugare stagiu de cotizare dupa pensionare.Pensionar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adaugare stagiu de cotizare dupa pensionare.Pensionar militar.

-Sunt pensionar militar trecut in rezerva in anul 2002. Dupa pensionare m-am angajat la o societate comerciala.Comform Legii 263/2010,am trimis documentele necesare adaugarii stagiului de cotizare privind vechimea in munca,la Casa de pensii sectoriala a M.Ap.N.si am beneficiat de recalcularea pensiei comform legii.Adeverinta a cuprins perioada de cotizare pana in luna aprilie 2013 inclusiv. Constient fiind ca de la 01.01.2016 intra in vigoare Legea 223/2015 privind recalcularea pensiilor militare,am procedat,din nou, la solicitarea si trimiterea documentelor necesare recalcularii pensiei ,pentru perioada de cotizare Mai 2013-decembrie 2015 inclusiv.Mentionez ca documentele au fost datate si trimise la inceputul lunii Februarie 2016,deoarece am asteptat ca angajatorul meu sa-mi achite cotributiile la stat pentru luna Decembrie 2015 .Acestea au fost achitate in luna Ianuarie 2016,asa cum se procedeaza normal.Pe motivul ca documentele au fost trimise si datate ulterior intrarii in vigoare a prevederilor Legii 223/2015,Casa de pensii a M.Ap.N.a refuzat adaugarea stagiului de cotizare si recalcularea pensiei comform Legii 263/2010 desi aceasta era in vigoare in luna Decembrie 2015.Pentru acest motiv va intreb cum sa procedez in continuare pentru a-mi rezolva in mod legal si favorabil aceasta problema?Va multumesc anticipat.Scuzatimi redactarea.
Cel mai recent răspuns: Costel_19 , utilizator 10:10, 24 Februarie 2016
Bună ziua, domnule Costel!
Sfatul meu este să nu vă faceţi probleme, stagiul de cotizare va fi valorificat după ce, mai întâi, pensiile vor fi recalculate cf. art. 109, alin. 1 din Legea nr. 223 din 2015. Este posibil ca răspunsul pe care l-aţi primit de la Casa sectorială de pensii a M.Ap.N. să nu fie complet (ori îndeajuns de explicit). Mă aflu şi eu în aceeaşi situaţie ca a dvs., doar că eu am lucrat în M.A.I., iar răspunsul pe care l-am primit eu a fost concludent şi explicit, şi anume: se vor valorifica aceste stagii de cotizare dar, mai întâi, vor fi recalculate pensiile, după cum am scris şi mai sus. Citiţi cu atenţie art. 109 din L. 223/2015 şi vă veţi lămuri. Vă doresc o zi bună!
_Multumesc foarte mult,doamna Rodica,pentru raspunsul si sfatul optimist .Am studiat,daca pot spune asa,Art.109 inainte de a trimite documentele la Casa sectoriala de pensii a M.Ap.N. Aliniatul 3 din acest articol se refera la stagii nevalorificate pana la data de 01.01.2016 si nicidecum la data limita la care trebuiesc trimise documentele necesare pentru adaugarea stagiului nevalorificat.Intradevar Aliniatul 4,reprezinta o rezolvare cu consecinte financiare negative pentru cei aflati ,ca noi,in aceasta situatie.Probabil prin actionarea in instanta ar fi o modalitate de rezolvare favorabila dar si de interpretare corecta a prevederilor Al.3 al Art.109 din L.223/2015.Aceasta actiune trebuie intreprinsa de mai multe persoane aflate in aceiasi situatie, pentru ominima speranta de rezolvare.Este parerea mea personala.Da,voi astepta recalcularea pensiei si poate voi afla,de la dumneavoastra sau de la altcineva,pasii de urmat pentru adaugarea stagiului nevalorificat.Multumesc tuturor celor care dau atentie acestui subiect.Va salut cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare si adaugare stagii de cotizare dupa pensionare poenaru12 poenaru12 Buna ziua, ma numesc Poenaru Costica si as dori raspuns la problema mea: (adresa de E-mail :costicapoenaru@gmail.com.) -Sunt pensionar militar trecut in ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara VasileMarian1955 VasileMarian1955 1. Potrivit art. 109 (3) din Legea 223/2015, daca se depun documente prin care se face dovada unor stagii care nu au fost valorificate pana la data de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie mihalceasandel mihalceasandel Buna ziua ! Dupa 18 ani lucrati ca militar activ,am parasit sistemul pensionandu-ma anticipat. In perioada 2003 - 2013 am lucrat legal la o companie ... (vezi toată discuția)