avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita comision dupa 9 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita comision dupa 9 ani

Buna ziua, in anul 2007 mi am vandut un apartament si am angajat o firma de imobiliare pentru gasirea unui cumparator. Firma mi a gasit pe cineva interesati sa cumpere imobilul, am mers sa discutam la sediul firmei unde am incheiat un act de comision, cumparatori au vizitat imobilul si a ramas sa mergem sa incheiem actele. Intre timp sunt anuntata de cumparatori ca ei vor sa mai viziteze si alte imobile si tinem legatura. in fine, dupa vreo luna si ceva sunt sunata de respectivii cumparatori ca ei vor sa cumpere apartamentul, sa mergem la notar sa incheiem actele.Am mers si am incheiat actele de vanzare-cumparare. Acum in 2016 m-am trezit cu o potrire pe salariu de la un Executor pentru neplata comisionului catre firma imobiliara.Intrebarea mea este de ce au fost nevoie de 9 ani pentru asi recupera comisionul, daca este legat si ce mai pot face. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:05, 26 Martie 2016
Daca vanzarea-cumpararea a avut loc in anul 2007, executarea silita in anul 2016, apare ca fiind prescris dreptul de cere executarea silita(3ani) conform art.706 NCPC, formulati contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite, invocand prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari judecatoresti ulmu ulmu De curand am gasit o hotarare judecatoreasca din 01.06.2011 nepusa in aplicare pana in prezent. Mai pot face plati din ea sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Aceeasi marie...problema comisionului al firmelor imobiliare fanelus fanelus in anul 2008 am incercat sa cumpar un apartament in romania eu si sotul meu fiind de 10 ani in strainatate. am contactat diverse firme imobiliare....cu o firma ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita lucia45 lucia45 Buna ziua, In luna octombrie 2006 am fost obligata sa fac un angajament de plata cu suma x. catre o societate comerciala (nu are importanta motivul), ... (vezi toată discuția)