avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită aceeasi marie...problema comisionului al firmelor ...
Discuție deschisă în Executare silită

aceeasi marie...problema comisionului al firmelor imobiliare

in anul 2008 am incercat sa cumpar un apartament in romania eu si sotul meu fiind de 10 ani in strainatate. am contactat diverse firme imobiliare....cu o firma am luat legatura prin email si am vizionat mai multe apartamente in iunie 2008 din strainatate.In august 2008 am venit in tara si m-am dus la mai multe firme imobiliare sa vizionez diferite apartamente.Am semnat si un fel de contract cu una din firme . Intamplarera a facut ca acel apartament sa fie ofereit spre vanzare la mai multe agentii. Am cumparar de la firma cu care am luat contact prima data prin email.
acum incepe calvarul. ulterior m-am trezit data in judecata de catre firma cu care am semnat acel contract si s-a ajuns la executare silita
mentionez ca apartamentul este luat prin credit ipotecar pe 30 de ani...
cum pot sa scapt de beleleaua aceasta ?...acea firma nu a facut nimic ptr mine...decat faptul ca mi-a prezentat acel apartament care era si la alte agentii...ma consider o victima si ca mine mai sunt inca f multe persoane inselate in acest fel (si vanzatorul si cumparatorul) pusi sa platesca comisioane si penalitati...etc...
in urma procesului s-a dat o hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila...cu executare silita...ce sanse am sa scap de acesta problema...astept raspuns !....nu locuiesc in tara si nu detin alte bunuri !...Fanelus
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 30 Iunie 2011
una e sa semnati contract de vizionare si alta e sa semnati un contract de comision. dvs ati incheiat un contract de comision si ati cumparat casa prin alta agentie? de ce nu v-ati facut apararea in instanta sa aduceti ca proba contractul de comision al agentiei prin care efectiv ati cumparat casa si marturia agentului imobiliar? se putea proba f usor lipsa dvs de vinovatie. aveti posibilitatea sa faceti contestatie la executare.
desigur ca la proces am cerut ca agentul imobiliar al firmei care mi-a prezentat prima apartamentul si prin care ulterior l-am si cumparat, sa fie citat ca martor si desi a fost si a depus marturie si a venit cu probe in instanta cu contractul pe care eu l-am incheiat cu ei , cu chitante de plata comisionului, la dosar au fost aduse si probe fotografiile apartamentului pe care eu le-am primit e-mail si care erau facute de agentul imobiliar al firmeicare mi l-a prezentat ,in fotografii apar mama si fetita mea care au vizionat apartamentul impreuna cu agentul,toata aceste probe nu au fost luate in considerare si firma imibiliara care m-a dat in judecata a avut castig de cauza .nu e acesta un abuz din partea celor care reprezinta legea? exista un lant intreg de escroci care se hranesc unii pe ceilalati si care nu au alt scop decat de a profita de neatentia sau naivitatea oamenilor.eu consider ca nu am savarsit nici o infractiune ,nu am mers la ei cu ganmdul de a-i insela, am vrut doar sa vad si alte oferte.... unde e vina mea ca apartamentul a fost dat la mai multe agentii,ma intreb oare daca as fi mers la alte agentii si fiecare imi punea sub nas cate o hartie sa o semnez toti m-ar fi dat in judecata?e ridicol ceea ce se intampla in justitia din romania.Eu nu doresc sa ma mai judec cu nimeni pt ca imi dau seama ca e timp si bani aruncati pe fereastra vreau doar sa aflu care sunt cele mai grave consecinte pentru ca eu nu am de gand sa platesc nici un ban acestor impostori.atat eu cat si sotul meu nu detinem alte bunuri in romania decat acest aprtament care e ipotecat cu ipoteca de rang 1,dar ingrijorarea mea e ,daca executarea silita poate fi facuta in tara noastra de resedinta ,ma refer la popriri pe salarii.de asemenea as dori sa intreb cat dureaza pana ce cazul se prescrie si daca exista posibilitatea ca dupa prescriere sa se reia actiunea si sa ne intindem toata viata cu mizeria asta.multumesc
Daca au hotarare judecatoreasca si au pus-o in executare nu mai aveti ce face.
Termenul de prescriptie este de 3 ani.
Trebuia sa consultati un avocat mai inainte de cumpararea apartamentului.Lipsa de informare se plateste...
va multumesc pt raspunsul dat ,dar intrebarea mea mai era daca sunt in pericol sa pierd apartamentul sau daca executorul poate pune poprire pe salariile noastre in tara unde noi avem resedinta .va multumesc!
Da, puteti fi executata pe imobil sau sa se faca poprire pe salariu.
Adica imobilul se poate vinde la licitatie publica.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare plata agentie imobiliara renato30 renato30 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament emine emine Buna ziua, Am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. La interval de doua zile acelasi apartament l-am vizionat cu lata agentie ... (vezi toată discuția)