avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instiintare plata agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instiintare plata agentie imobiliara

Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea :
Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea dintre mine si proprietar pt. vizualizare.cand am coborat din apartament m-au pus sa semnez un contract de vizualizare care a ramas la dansii,dupa o saptama de la vizualizarea apartamentului am primit o instiintare de la un avocat al agentiei precum ca daca am sa ma hotarasc sa cumpar acel apartament sant obligat sa platesc un comision de 3%,normal nu trebuia sa am si eu o copie a contractului? si cred ca ar trebui sa platesc numai pt vizualizarea apartamentului nu si pt cumpararea lui,pt ca nu au facut altceva decat sa ne gasim in fata blocului si sa-mi arate apartamentul si apoi in parcare ma pus sa semnez contractul de vizualizare.intrebarea mea este ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 23:35, 27 Ianuarie 2015
Atata timp cat ati semnat un contract trebuie sa il respectati.
Daca doriti anularea acelui contract trebuie sa faceti dovada in instanta ca ati fost inselat, ca vi s-a smuls consimtamantul prin manopere dolosive (inselatoare).
Daca ati cumparat /cumparati apartamentul respectiv in urma vizionarii acestuia,,vanzatorul fiind gasit prin intermediul agentiei imobiliare datorati suma mentionata in contract.
"am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare" am citat din textul d-voastra. Deci daca agentia respectiva nu promova apartamentul d-voastra nu l-ati fi gasit. In Romania exista o proasta intelegere a rolului agentiilor imobiliare astfel ca, majoritatea clientilor au impresia ca acestea nu fac nimic. Multi clienti, dupa ce se vad cu sacii in caruta, incearca sa se sustraga de la plata comisionului pe principiul: agentia n-a facut mare lucru ... este foarte gresit acest mod de gandire, daca nu vreti sa platiti comision, nu apelati la agentii, gasiti-va singur apartament.

E ca si cum ai cere ajutor unui avocat, l-ai angaja si dupa ce acesta ar depune toate actele in proces, i-ai multumi frumos si gata ca doar ce-a facut el asa mult? Serviciile, de orice fel, se platesc!

Daca ati semnat contractul si cumparati acel apartament, trebuie sa platiti comisionul altfel veti fi actionat in judecata si veti plati mai mult, inclusiv cheltuielile de judecata si executare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
buna ziua.multumesc pt raspunsuri,dar am uitat sa specific ca apartamentul il va cumpara soacra mea pe numele ei,deci eu din lipsa dansei de timp am fost de l-am vizionat si atat, apoi dupa ceva timp sa luat legatura cu proprietarul pt negociere si cumparare...contractul de vizionare este pe numele meu si a fost singurul apartament vizionat, dupa care am zis agentiei sa imi mai caute cate ceva ......abia apoi m-am trezit cu acea notificare
Chiar daca se va lua pe numele soacrei tot veti fi obligat sa platiti comision, pana la rude de gradul 4 se aplica regula. Din pacate nu veti scapa de suma respectiva si nici n-ar fi corect sa scapati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)