Buna ziua,
Am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. La interval de doua zile acelasi apartament l-am vizionat cu lata agentie nestiind ca ma duce la acelasi apartament. Eu credeam ca un apartament nu poate fi dat la mai multe agentii imobiliare. Vreau sa il cumpar dela prima agentie in primul rand ca care comisionul mai mic. Cea de a doua agentie cu care am semnat contract de vizionare ma poate sanctiona?
In ambele contracte este specificat faptul ca pot cumpara apartamentele vizionate exclusiv prin agentie, iar In cazul in care beneficiarul cumpara el, o ruda, prieten, colaborator sau intermediar al acestuia oricare dintre apartamentele oferite de prestator fara a-si achita obligatiile prevazute in contract (referitoare la comisionul agentului), atunci beneficiarul se obliga sa plateasca prestatorului daune-interese in valoare de 10%+TVA din pretul final stabilit pentru cumpararea apartamentului."
<< Daca aveti incheiat contract de vizionare,firma poate desfasura demersuri,inclusiv in instanta pentru recuperare comision vizionare >>
Contractul cu prima agentie l-am semnat in apartament dar cu cea de-a doua agentie l-am semnat in strada undeva in zona in care era situat apartamentul, inainte de a merge la apartament, nu aveam de unde sa stiu unde ma duce. Nu aveam la mine contractul semnat cu prima agentie si nu retiunsem adresa. Stiam ca este mai mare comisionul agentiei din urma dar conta sa imi placa apartamenul oferit care se incada in bugetul meu. Nu m-as fi dus cu buna stiinta la acelasi apartament cu o agentie care cerea un comision mai mare. Mie imi place apartamenul si vreau sa il iau, nu vreau sa renunt la el. Ce am de facut? nu vreau sa trec de agentie, doar sa semnez cu prima pt ca are comisionul mai mic.
din cele expuse de dvs si prima agentie va poate da in judecata ca ati cumparat prin intermediul celei de-a doua daca ati alege sa cumparati prin cea de-a doua.
eu una as cumpara cu prima agentie si din considerente morale ca au fost primii. contractele banuiesc ca au fost datate corect si se obverva care agentie v-a aratat prima apartamentul in caz ca se ajunge in instanta.
Contractele sunt datate corect. Si mie mi se pare corect sa cumpar cu prima agentie care spre norocul meu are si comisionul mai mic. In plus nu aveam de unde sa stiu ca merg la acelasi apartament cu a doua agentie. Din moment ce agentia nu are contract de exclusivitate nu este vina mea ca am ajuns cu doua agentii la acelasi apartament....