avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis pentru ce?....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis pentru ce?....

buna ziua ma numesc alexie silviu sunt sofer pe un microbuz scolar,in data de 03.03.2016 in timpul cind duceam copiii acasa la ora 12 o persoana pe un scuter neasigurindu se a vrut sa intoarca in fata mea ,iar eu cu intentia sa nu intru in el am frinat neavind viteza mare si am putut sa nu intru in el.
un copil de 10 ani care nu statea pe scaun in urma acestei frinari sa zgiriat usor la un ochi.invatatoarea responsabila in acea zi cu insotirea lor l a intrebat daca se simte rau sau
altceva si a zis ca nu e nici o problema si l am lasat la el acasa.
la scurt timp au ajuns parintii acasa ,el cu un an in urma a avut picioarele rupte s au panicat si au sunat salvarea sa il duca la un control sa vada daca are ceva.multumesc lui dumnezeu nu a avut absolut nimic in afara de zgirietura de la ochi.
au sunat prin 112 si s a autosesizat rutiera au venit mi au luat permisul si mi au dat dovada de permis dar fara drept de circulatie.
am fost cu tatal de doua ori o data si in prezenta unui avocat si a declarat ca nu depune plingere impotriva mea si nici nu are pretentii de la mine ceva
intrebarea mea este cit pot legal sa stau fara permis si inca o intrebare aveau dreptul sa imi ia permisul fara dovada?
va multumesc anticipat.

:frantic:

[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar.]
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Se considera accident cu victima.
Aveți dovada de circulație?
Mi s a dat doar dovada de permis dar fara drept de circulatie,si nu a fost un accident propriu zis eu am incercat sa nu intru in acel scuterist si s a lovit cineva in masina scolii.
În acest caz ar trebui sa apelați urgent la avocat deoarece se considera accident cu victima dar totuși nu a fost accident efectiv și trebuie știut exact despre ce este vorba.
Ar fi bine ca avocatul sa vorbească cu polițistul sa se lămurească și eventual sa ceara și studierea dosarului.

Trebuie sa depuneți și cerere pentru dovada cu drept de circulație cat mai repede.
Am intrebat si un avocat daca e nevoie sa ma ajute si a zis ca nu e cazul pentru ca tatal copilului nu a depus nici o plingere,copilul nu a avuut absolut nimic,dar eu stau si astept mult si bine cind am intrebat polististul care a luat declaratia tatalui copilui lunea trecuta ca deabia miercuri merge la procuror cu propunerea de a ma scoate de la parisirea locului accidentului.Va rog sa ma indrumati si pe mine unde trebuie sa fac cerere sa mi se dea dovada de conducere pina o sa imi vina plicul cu hoatarirea de la procuror?
Dacă avocatul nu va poate ajuta sa va luați dovada nu va poate ajuta nimeni.

E posibil sa se rezolve de la sine în câteva luni fără sa depășească un an.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan EUGURO EUGURO Buna ziua.Stie cineva in cat timp trebuie sa ajunga politia la spital pentru recoltarea probelor biologige pentru alcoolemie,din momentul depistarii in trafic? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Adriana1235 Adriana1235 Buna ziua!Sotul meu a facut o gafa colosala...am mers la un gratar in familie si a vrut sa mute masina undeva la umbra..ea fiind in drum(pe un drum ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)