avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis pentru ce?....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis pentru ce?....

buna ziua ma numesc alexie silviu sunt sofer pe un microbuz scolar,in data de 03.03.2016 in timpul cind duceam copiii acasa la ora 12 o persoana pe un scuter neasigurindu se a vrut sa intoarca in fata mea ,iar eu cu intentia sa nu intru in el am frinat neavind viteza mare si am putut sa nu intru in el.
un copil de 10 ani care nu statea pe scaun in urma acestei frinari sa zgiriat usor la un ochi.invatatoarea responsabila in acea zi cu insotirea lor l a intrebat daca se simte rau sau
altceva si a zis ca nu e nici o problema si l am lasat la el acasa.
la scurt timp au ajuns parintii acasa ,el cu un an in urma a avut picioarele rupte s au panicat si au sunat salvarea sa il duca la un control sa vada daca are ceva.multumesc lui dumnezeu nu a avut absolut nimic in afara de zgirietura de la ochi.
au sunat prin 112 si s a autosesizat rutiera au venit mi au luat permisul si mi au dat dovada de permis dar fara drept de circulatie.
am fost cu tatal de doua ori o data si in prezenta unui avocat si a declarat ca nu depune plingere impotriva mea si nici nu are pretentii de la mine ceva
intrebarea mea este cit pot legal sa stau fara permis si inca o intrebare aveau dreptul sa imi ia permisul fara dovada?
va multumesc anticipat.

:frantic:

[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar.]
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Intradevar este o situatie speciala pana la aparitia noulu cod rutier .Inca mai exista capitolul Infractiuni si pedepse in codul rutier .
Exista capitolul dar infractiunile sunt abrogate, daca aveti o forma actualizata o sa vedeti.
CAP. 6
Infracţiuni şi pedepse

#M16
ART. 84 *** Abrogat
ART. 85 *** Abrogat
ART. 86 *** Abrogat
ART. 87 *** Abrogat
#M19
ART. 88
(1) Recoltarea mostrelor biologice se face numai în prezenţa unui poliţist rutier, în condiţiile art. 190 alin. (8) din Codul de procedură penală, în următoarele spaţii ale instituţiilor medicale:
a) în interiorul unităţilor de asistenţă medicală autorizate;
b) în ambulanţe având echipaj cu medic ori autospeciale cu această funcţie aparţinând Serviciului mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare;
c) în interiorul unităţilor medico-legale.
(1^1) Medicul, asistentul medical sau persoana cu pregătire medicală de specialitate din echipajul ambulanţei sau autospecialei aparţinând Serviciului mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare, care intervine la evenimentele în legătură cu traficul rutier, poate recolta mostre biologice în măsura în care prin aceasta nu se afectează acordarea asistenţei medicale de urgenţă sau de prim ajutor, precum şi în situaţia în care persoana implicată într-un accident de circulaţie refuză transportul de urgenţă la o unitate sanitară sau starea sa de sănătate nu impune acest transport.
(1^2) Recoltarea mostrelor biologice se face cu respectarea normelor stabilite potrivit art. 125 lit. c).
(1^3) Transportul mostrelor biologice, recoltate în condiţiile alin. (1^1), la unitatea medico-legală în vederea realizării analizei toxicologice, va fi efectuat de către poliţistul rutier.
#M16
(2) Stabilirea concentraţiei de alcool sau a prezenţei în organism de substanţe psihoactive se face în instituţiile medico-legale autorizate, în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sănătăţii.
(3) Stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat sau testarea preliminară a prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive se face de către poliţia rutieră, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate.
(4) Stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat se face de către poliţia rutieră, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.
(5) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, îi poate solicita acestuia să i se recolteze mostre biologice în cadrul unităţilor sau instituţiilor medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.
(6) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, testată cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic şi depistată ca având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.
(7) Conducătorilor de vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, testaţi în trafic cu un mijloc certificat care indică prezenţa în organism a unor substanţe psihoactive, li se recoltează obligatoriu mostre biologice.
#M16
ART. 89 *** Abrogat
ART. 90 *** Abrogat
ART. 91 *** Abrogat
ART. 92 *** Abrogat
ART. 93 *** Abrogat
ART. 94 *** Abrogat

#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan EUGURO EUGURO Buna ziua.Stie cineva in cat timp trebuie sa ajunga politia la spital pentru recoltarea probelor biologige pentru alcoolemie,din momentul depistarii in trafic? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Adriana1235 Adriana1235 Buna ziua!Sotul meu a facut o gafa colosala...am mers la un gratar in familie si a vrut sa mute masina undeva la umbra..ea fiind in drum(pe un drum ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)