Buna ziua.Am pierdut un proces si nu sunt dispus sa renunt pt ca am dreptate!
Instanta ma obliga sa platesc 650 Lei drept taxe judiciare.
Toata actiunea partii adverse s-a bazat pe fals in declaratii si uz de fals,fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.Cu toate astea eu am pierdut procesul si tre sa merg la CEDO.
Rog raspuns la 2 intrebari :
1.Cat costa redactare actiune si
2.Daca se sdmite actiunea la CEDO , pot amana plata taxelor judiciare pana cand CEDO i-mi solutioneaza cauza ?
Multumesc anticipat,Nele Balas
2.) Nu!
Recursul individual la Curtea Europeană a Dreptrurilor Omului este foarte greu admisibil.
Poate fi formulat doar după parcurgerea tuturor căilor de atac prevăzute de legislația română și se depune la cel târziu la 6 luni de la ultima decizie definitivă.
Dacă susțineți că acțiunea părții advese s-a bazat pe fals în declarații și uz de fals... rămâne să sesizați instanța penală.
C.E.D.O. analizează cazurile în care puteți dovedi că nu ați avut parte de un proces echitabil, etc. Practic vă judecați cu statul român.
1.) Un profesionist al dreptului european în urma studiului dosarului dvs.poate să vă consilieze asupra admisibilității recursului individual la C.E.D.O.și poate să cuantumizeze și onorariul său în funcție de volumul muncă și complexitatea dosarului.
CEDO nu este instanta supranationala de recurs si judeca numai incalcarile drepturile omului de catre stat. De aceea a face cerere catre CEDO nu va scuteste nici de plata cheltuielilor de judecata, nici de aplicarea deciziei, odata ramasa definitiva.
In principiu redactarea unei cereri catre CEDO n-ar costa enorm, dar daca 650 RON sunt o problema pentru dvs. mai bine o face pe gratis o asociatie pentru protectia drepturilor omului (daca gasiti, s-ar putea sa nu accepte).
La CEDO are sens sa trimiteti cerere in cel mult sase luni dupa ce ati epuizat toate caile ordinare de atac (apel/recurs), daca nu le-ati epuizat din vina proprie CEDO va respinge dosarul ca inadmisibil.
Atentie ca daca vi se va accepta judecarea dosarului veti avea nevoie de avocat care sa pledeze pe langa Curte (asta se poate intampla si peste 3-4 ani), iar astfel de avocati nu sunt ieftini.
1. Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu percepe nici o taxă - deci cererea, dacă va fi făcută de către dvs, nu va costa altceva decât taxele poștale și fotocopierea documentelor;
Evident, dacă veți angaja un avocat să vă redacteze cererea/repezinte, atunci veți plăti cât veți negocia cu acesta.
2. Simpla introducere a unei cereri CEDO nu are nici un efect asupra plății taxelor de timbru deja impuse.
1.Difera de la avocat la avocat si diferentele pot fi de-a dreptul substantiale.
Unii avocati apreciaza ceea ce au de facut si solicita in mod onest, iar altii cer la fel in toate cazurile, fara a exista diferentiere.
2.Nu va faceti griji in privinta taxelor la CEDO intrucat nu aveti de platit taxe.
Daca va descurcati sa va redactati singur plangerea CEDO o puteti face.
Sfatul meu ar fi sa platiti mai intai o consultanta juridica pentru a afla de principiu ce sanse ati avea, dar sa platiti 500 euro pentru consultanta juridica eu consider ca este prea mult daca nu aveti sanse reale.
Adica nu va recomand sa achitati 500 euro pentru consultanta juridica si nici 5000 euro pentru redactarea plangerii asa cum am observat ca se cere in anumite locuri.
Dar e adevărat ca voi avea totusi nevoie de un avocat specializat la un moment dat pe parcursul judecării cauzei ?? Și ca onorariul este imens? M-ar interesa cam cât ar fi acest onorariu și dacă îl poate plati vreo asociatie. Multumesc
Plangere cedo
popescu-sorin
as dori sa fac plangere la cedo dar nu am bani sa platesc un avocat si am inteles ca ar fi organizatii care fac gratuit acest lucru sau cineva care ar face ... (vezi toată discuția)