avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu munca de trimis la CEDO !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu munca de trimis la CEDO !

am nevoie de un avocat EXPERT in litigii de munca, care poate sustine o contestatie in anulare ..urmand ca apoi sa trimita o cerere SCLIPITOARE la CEDO ! :)
mentionez ca am cistigat la fond dar in recurs verdictul a fost, in mod surprinzator, de partea firmei angajatoare ;) ...
actiunea initiala a fost introdusa in 2005...
nu pot plati foarte mult pentru preluarea de caz , dar sunt de acord cu un onorariu de succes
multumesc
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2008
avogaddo, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 21:53, 27 Ianuarie 2008
oau ce palpitan suna :D mi-as dori sa fi terminat facultatea de drept deja ...si sa te pot ajuta....dar ce speri sa castigi de la CEDO nush ....ca in cel mai bun caz....rastoarna cum vrei tu verdictul...dar la noi in tara jurisprudenta CEDO nu este izvor de drept....doar se tine cont de ea ....asa intr-un fel ...cum sa zic eu ...oricum BAFTA! B-)
Ca sa ajungi la CEDO(art. 35, alin.1 din Conventia europeana a drepturilor omului) trebuie mai intai sa epuizezi toate căile de atac interne si sa treaca un termen de maxim 6 luni de la data ultimei decizii interne definitive.
Curtea aplică Convenţia europeană a Drepturilor Omului. Misiunea sa constă în verificarea respectării de către State a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie. În acest scop, ea examinează plângerile (numite « cereri »), introduse de către persoane individuale sau, mai rar, de către State. Dacă Curtea constată că un Stat membru a încălcat unul sau mai multe dintre aceste drepturi şi garanţii, ea va adopta o hotărâre. Această hotărâre este obligatorie şi trebuie să fie executată de ţara vizată.
Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie - in speta Romania.






Va multumesc tuturor pentru mesaje.
Eu sper ca pina la urma poate se face dreptate....indiferent de cit va trebui sa astept pentru asta...
Daca CEDO hotaraste ca s-au incalcat anumite drepturi, atunci pot cere ulterior , in tara, revizuirea hotaririi date de Curtea de Apel in recurs?



Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2008
avogaddo, utilizator
Este obligatoriu ca inainte de a ma adresa la CEDO sa introduc si contestatie in anulare (precizez ca am cistigat in prima instanta, dar am pierdut, on mod cu totul surprinzator, in recurs)?....sau nu?
Multumesc
elis a scris:

Ca sa ajungi la CEDO(art. 35, alin.1 din Conventia europeana a drepturilor omului) trebuie mai intai sa epuizezi toate căile de atac interne





deci cand s-au epuizat absolut toate...daca decizia s-a dat in recurs a ramas definitiva si irevocabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare la cedo Matist Matist Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei ... (vezi toată discuția)
Ma pot adresa la cedo Oana Gabriela Oana Gabriela Am avut un proces în civil -litigii de munca.Am solicitat plata orelor suplimentare,sa fiu plătita pe studii superioare deoarece asta era un lucru cerut la ... (vezi toată discuția)
Taierea abuziva a salariilor bugetarilor poate fi atacata in istantele nationale?(vezi: cedo - drepturile salariale reprezinta un drept de posesie) gabriel teodorescu gabriel teodorescu [b]CEDO si drepturile salariale[/b] Curtea europeană a Drepturilor Omului este o jurisdicţie internaţională cu sediul la Strasbourg. Ea este alcătuită ... (vezi toată discuția)