avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca prin agent de munca temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca prin agent de munca temporara

Buna ziua,
Am si eu o intrebare in legatura cu Munca prin agent de munca temporara:
Art. 96, alin.3 din Codul Muncii prevede: " Agentul de munca temporara este cel care retine si vireaza toate contributiile si impozitele datorate de salariatul temporar catre bugetele statului si plateste pentru acesta toate contributiile datorate in conditiile legii." Alin. 4 insa, vine si ne "spune": " In cazul in care in termen de 15 zile calendaristice de la data la care obligatiile privind plata salariului si cele privind contributiile si impozitele au devenit scadente si exigibile, iar agentul de munca temporara nu le executa, ele vor fi platite de utilizator [..]".
Intrebarea mea este: Exista vreo modalitate legala prin care ca si utilizator ne putem asigura ca nu vom ajunge in pozitia platii salariului, contributiilor si impozitelor?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 15:06, 28 Martie 2016
cristinagrigorescu10 a scris:

...
Intrebarea mea este: Exista vreo modalitate legala prin care ca si utilizator ne putem asigura ca nu vom ajunge in pozitia platii salariului, contributiilor si impozitelor?
Va multumesc frumos!

Chiar daca ar exista, totusi in situatia in care nu se platesc de catre Agentul de munca temporara, va trebui sa-l actionati in instanta pe acesta.
Buna ziua!
Raspunzand punctual intrebarii dumneavoastra, nu, nu exista o astfel de modalitate.
Cel mult puteti sa reglementati contractual ca un astfel de caz (in care Agentul nu achita obligatiile sale de angajator fata de Salariatul ) sa fie un motiv de reziliere, dar clar veti fi macar o data in postura de a plati respectivele sume.
Bineinteles, ulterior veti recupera sumele de la Agent.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare misuku81 misuku81 buna ziua, vom avea in curand o persoana in cadrul societatii noastre care va fi cu un contract de plasare forta de munca din partea unei societati care se ... (vezi toată discuția)
Mediere forta de munca in romania MIR ANDY UNIVERSAL SRL MIR ANDY UNIVERSAL SRL Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru infiintarea unei firme de mediere forta de munca in Romania? Nu vreau sa plasez persoane in strainatate, nici sa aduc ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate andreeasendrea andreeasendrea Buna ziua, doresc sa infiintez o firma in Romania cu 15 salariati pe care sa-i pun la dispozitia unei firme din Italia pentru transport marfa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)