am calitatea de reclamant intr-un dosar de malpraxis depus la Comisia DSP in data de 18.12.2015, privind decesul sotului meu la doar 42 de ani. Conform legislatiei, ar fi trebuit sa primesc un rezultat in termen de 3 luni, au trecut aproape 4 si nimic. In acest interval, s-au incalcat mai multe termene:
1. Comisia nu s-a intrunit in maxim 3 zile de la sesizare, ci la peste 1 luna (26.01.2016)
2. Expertii desemnati au refuzat dosarul, pe motiv de activitati didactice, desi sunt pe lista specialistilor numiti prin ordin de ministru. Au dreptul de a refuza? Eu mi am depus acordul de achitare a onorariilor inca din 02.02.2016!
3. Pe data de 18.02.2016 DSP a inaintat la Ministerul Sanatatii o cerere de clarificare a demersurilor ce urmeaza a fi facute in urma refuzului, pentru ca nu este stipulata aceasta speta in ROF al Comisiei si nici pana azi, 28.03.2015 nu au trimis niciun raspuns
4. In acest caz, tinand cont ca expertii au la randul lor 30 de zile la dispozitie pentru a da un verdict, plus acele zile de concluzii aferente DSP, e clar ca cele 3 luni vor deveni minim 5 si nu am garantia ca se va intampla ceva. Eu nu pot depune o actiune in instanta pentru ca principiul de drept al epuizarii caii alese initial risca sa imi faca actiunea inadminsibila pentru instanta.
5. Consider ca imi sunt incalcate flagrant drepturile de a obtine niste rezultate in termenele stabilite legal, asa ca m am gandit sa incerc o petitie la Avocatul Poporului, pe temeiul incalcarii termenelor de raspuns...ce ziceti? As fi indreptatita?
Nu stiu cum sa mai procedez, ma duc saptamanal la DSP si depun cerere de urgentare a demersurilor.
Puteti sa va adresati instantei civile pentru cazul de malpraxis. Adresarea dvs. comisiei nu are relevanta alegerii unei cai.
Cale insemna intre civil si penal de exemplu, nu ca v-ati adresat cu o sesizare comisiei.
Cautati spete si veti vedea ca ca va spun este adevarat.
Neregulile sesizate se pot remedia printr-o actiune in contencios administrativ, dar este alta raspundere acolo si nu are relevanta asupra cazului de malpraxis.
totusi, un avocat mi a spus despre principiul epuizarii unei cai alese, acum ce sa fac? daca ma duc in instanta si mi se respinge cererea pe acest motiv? Oricum pe civil voi merge.Ce ii puteti spune despre Avocatul Poporului? As putea merge in paralel cu 2 actiuni, si cea in instanta si cea la Av Pop? Deja biroul teritorial al acestuia din urma mi a raspuns la mail si asteapta dovada depasirii permenului pentru a da curs petitiei.
Cedo
aurel1967
Buna! Cunosc ca este necesar sa trec prin toate instantele republicii,sint din Moldova,dar in cazul cind organele din republica nu au de gind sa-mi raspunda la ... (vezi toată discuția)