avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa-mi iau casa prin programul "Prima Casa" daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa-mi iau casa prin programul "Prima Casa" daca unul dintre parinti a murit si la succesiune i-mi revine 25% din valoarea bunurilor imobiliare si mobiliare?

Buna ziua.
Nu stiu daca am nimerit corect cu aici cu aceasta intrebare.
Pot sa-mi cumpar o casa prin noul program "Prima Casa",daca unul dintre parinti a decedat si mie i-mi revin 25% din bunurile mobiliare si imobiliare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sandyprs , utilizator 17:41, 12 August 2010
Intrebarea care se pune este urmatoarea: aveti 25% din vreo casa /imobil?
B-)
puteti beneficia
ati facut deja succesiunea ? daca nu atunci nu va ganditi ca asa nu ar mai beneficia nimeni de programul acesta , majoritatea la un moment dat o s-a mostenim pe cineva
nu va intreaba nimeni daca parinti mai traiesc sau nu
Dupa dreptul la succesiune sunt proprietar pe 25% din casa parinteasca.
Daca s-a dezbatut succesiunea si sunteti in posesia certifcatului de mostenitor atunci nu mai aveti dreptul!:D
Legea este foarte clara,,,,deveniti proprietar asupra unui imobil si nu va mai incadrati la acele conditii prevazute de lege! Ca sa va convingeti puteti incerca la banca si vedeti ce raspuns primiti!
:)
Daca s-a dezbatut succesiunea si s-a emis certificatul de mostenitor care consfinteste dreptul dumneavoastra de coproprietate...adio programul "Prima Casa".

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune rami33 rami33 Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat pentru urmatoarea situatie: bunicii mamei au decedat, succesiunea nu a fost facuta intrucat ceilalti doi frati nu doresc ... (vezi toată discuția)
Actiune succesorala Geoblanaru Geoblanaru Buna ziua.Intentionez sa deschid o actiune succesorala pentru dobandirea terenului si casei tatalui meu decedat cu mai bine de 10 ani in urma,astfel am vorbit ... (vezi toată discuția)