As vrea sa va prezint urmatoarea situatie:... sotia lucreazade 12 ani la o societate comerciala ( un mic magazin de cartier) in conditii demne de Evul mediu. fara zile libere...(7 din 7), doar de 3 ani are 7 zile de concediu anual, salariul minim pe economie + un patron senil care le terorizeaza pe ea si pe cele doua colege ale ei. Ca masura de siguranta ( si de eventuala represiune impotriva lui ) a facut copii in ultimii doi ani la o parte din facturile pe care el le punea sa le arunce la gunoi nefiind trecute in contabilitate. Incasarile lui merg excelent...are vanzare de aprox.4000 lei pe zi, iar pe casa de marcat nu figureaza mai mult de 1500.
As vrea sa stiu ce ar putea pati in cazul in care i-as face o reclamatie la fisc, proband cele spuse si cu copii ale facturilor aruncate?
Daca ii faceti plangere penala la politie si sesizare la garda Financiara si atasati documente (acele facturi) care sa demonstreze ca nu a facut inregistrarile contabile in scopul de a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor atunci i se va intocmi dosar penal pentru evaziune fiscala conform prevederilor legii 87/1994 republicata.De asemenea se va face control incrucisat la firmele care ii livreaza produsele comercializate si se vor scoate din evidentele contabile ale acelor societati toate facturile emise catre societatea unde lucreaza sotia dvs , verificandu-se apoi cate din aceste facturi au fost inregistrate in contabilitate! Se dispune de catre organele de ancheta efectuarea unei expertize contabile pentru stabilirea prejudiciului(datoria catre stat) si se inainteaza dosarul la procuror....:D
sau va luati un concediu(ca tot nu a beneficiat) si ceva bani de buzunar de la patron , cred ca vati prins cum , numai cu cap sa nu ajungeti dvs pe la procuratura
Daca conditiile de munca sunt atit de vitrege,intrebarea mea este de ce sotia a stat si a suportat atitea ani...?!
Faptul ca nu mai accepta regimul de munca si conditiile impuse de patron, ai da dreptul sa aleaga.
Poate face sesizare cu privire la neinregistrarea facturilor, neregulile la care a asistat in toti acesti ani,insa grija mare ca poate deveni complice saui tainuitor la aceste infractiuni,chiar daca intervine desistarea...
Aceasta forma de razbunare poate avea consecinte si asupra sa.
In rest sunteti liberi sa procedati cum credeti de cuviinta,iar ca sfat,va recomand un alt loc de munca:)
Problema este ceva mai complexa.
Vor raspunde penal mai multe persoane.
Incercati sa consultati un avocat intr-un mediu privat contracost.
In plus, pot aparea si mai multe probleme si infractiuni.
Recuperare salariu
Lulica
Intre nov.2001 si oct.2003 am primit indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani (eram asigurata prin contract la Casa de Pensii in calitate de ... (vezi toată discuția)