iacobcristian a scris:
Am fost la un avocat care mi-a spus ca faptul ca banca este creditor chirografar si ca eu am notat primul la CF acea promisiune bilaterala
=D> Felicitari!!!! Ati gasit avocatul potrivit.
Conform art. 2386 Cod civil, beneficiati de o ipoteca legala.
Art. 2386
Creanţele care beneficiază de ipotecă legală
În afara altor cazuri prevăzute de lege, beneficiază de ipotecă legală:
1. vânzătorul, asupra bunului imobil vândut, pentru preţul datorat; această dispoziţie se aplică şi în cazul schimbului cu sultă sau al dării în plată cu sultă în folosul celui care înstrăinează, pentru plata sultei datorate;
2. promitentul achizitor pentru neexecutarea promisiunii de a contracta având ca obiect un imobil înscris în cartea funciară, asupra imobilului respectiv, pentru restituirea sumelor plătite în contul acestuia;
Acum, ramane la alegerea dvs. daca solicitati instantei o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare/cumparare sau mergeti pe varianta executarii silite a debitorului.
Daca mergeti pe varianta 1, trebuie sa ii solicitati instantei intr-un anumit termen (6 luni de la data cand expira termenul de 90 zile acordat pentru perfectarea actelor.
Varianta 2 s-ar putea sa fie putin mai anevoioasa pt dvs deoarece: s-ar putea ca debitorul sa nu mai aiba bani (are deja o executare de 350000 euro) s-ar putea sa se vanda terenul la un pret sub 30000 euro si iesiti in pierdere, etc.
PS Chiar daca mai gasiti pe forum si avocati care va raspund, intotdeauna cereti si o alta parere! Va poate scuti de multe pierderi!!!