avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

Buna ziua.Cu respect, imi permit sa va cer sfatul in urmatoarea problema pe care o am.Pe data de 3 octombrie 2013 am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa dupa care au fost contopite pedepsele si am ramas la 2 ani inchisoare cu executare.In data de 13 oct 2013 am fost arestat si am executat 11 luni deoarece am lucrat si am avut ceva zile castig in data de 10 septembrie 2014 am fost eliberat conditionat.In data de 13 oct 2015 mi-a expirat mandatul iar pe timpul eliberari conditionate nu am avut probleme si nici nu o sa mai am deoarece m-am angaja si nu mai vreau probleme.Intrebarea mea ar fii oare cand as putea sa imi fac reabilitare ?sau intervine reabilitarea de drept deoarece este o pedeapsa de 2 ani ? daca nu cat timp mai trebuie sa treaca pana ma pot adresa instantei pentru reabilitare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bagaseancaius , utilizator 20:26, 29 Martie 2016
Conf. NCP intervine reabilitarea de drept dacă în decurs de 3 ani de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei nu ati săvârşit o altă infracţiune.
Calculati 5 ani incepand din 13 oct.2013.
Multumesc mult pentru raspuns.O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - calculul termenului constantinnechita constantinnechita Am o problema cu reabilitarea judecatoreasca nu inteleg de cand incepe sa se scurga timpul ala de 2 ani sau 5 ani dupa caz am fost condamnat la 3 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept sau judecatoreasca?? MihaiClaudiu2022 MihaiClaudiu2022 Buna ziua !in decursul anilor 2011-2019 am avut 3-4 dosare penale ,toate cu pedepse sub 2 ani!ultima pedeapsa find de 1.5 ani si am terminat executarea in 2019 ... (vezi toată discuția)