avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nelamurire cu privire la pedeapsa primita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nelamurire cu privire la pedeapsa primita

Sentinta o pun mai jos cum scrie si pe hartie, intrebarea mea este: pot candida pentru functia de consilier local cu aceasta pedeapsa? Din cate vad scrie ca ca drepturile sunt interzise dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale aplicate, adica dupa 8 ani.

In baza art. 33 lit. a-34 lit.b C.pen. inculpatul urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, si anume 3 (trei) ani inchisoare. Inculpatul executa 3 (trei) ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute la art. 64 lit. a, teza a II-a, b si c C.pen. pe o durata de 5 ani dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale aplicate. Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a II-a si b C.pen. In baza art. 86/1-86/2 C.pen. suspenda executarea pedepsei aplicate, sub supraveghere, pe o durata de 8 (opt) ani termen de incercare.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:48, 29 Aprilie 2016
noobster a scris:

..., intrebarea mea este: pot candida pentru functia de consilier local cu aceasta pedeapsa?

Aveti dreptul de a alege, dar nu si de a fi ales. In cazul dvs, pedeapsa complementara se va executa pe parcursul termenului de incercare. Raspuns final: Nu puteti candida.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aderarea la un grup infractional noobster noobster Am primit urmatoarea pedeapsa, si va intreb daca fac apel fiind la prima abatere daca pot obtine o reducere a pedepsei...mi se pare extrem de mult... . ... (vezi toată discuția)
Decizie curtea de apel doriangray doriangray Buna ziua ! Atasez alaturat decizia Curtii de Apel in urma contestarii deciziei tribunalului Bucuresti (am sters numele si orice date de identificare) , ... (vezi toată discuția)
Aplicare titlu sentinta penala dana manea dana manea Un salariat din instituita noastra,a fost condamnat penal,in baza vechiului cod penal art.289 alin.1 cu aplicarea art.5 cod. pen. la pedeapsa de 1 an si 6 luni ... (vezi toată discuția)