avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aderarea la un grup infractional
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aderarea la un grup infractional

Am primit urmatoarea pedeapsa, si va intreb daca fac apel fiind la prima abatere daca pot obtine o reducere a pedepsei...mi se pare extrem de mult...

. Inculpatul executa 3 (trei) ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute la art. 64 lit. a, teza a II-a, b si c C.pen. pe o durata de 5 ani dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale aplicate. Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a II-a si b C.pen. In baza art. 86/1-86/2 C.pen. suspenda executarea pedepsei aplicate, sub supraveghere, pe o durata de 8 (opt) ani termen de incercare. In baza art. 86/3 alin.1 C.pen., pe durata termenului de incercare, inculpatul trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere: a.sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probatiune desemnat cu supravegherea; b.sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 (opt) zile, precum si intoarcerea; c.sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; d.sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta. In baza art. 86/3 alin. 3 C.pen., pe durata termenului de incercare, inculpatul trebuie sa se supuna in plus si urmatoarelor masuri de supraveghere: a.sa urmeze un program de consiliere psihologica in vederea prevenirii savarsirii de noi fapte penale; bsa nu schimbe domiciliul sau resedinta avuta, decat cu incuviintarea instantei;
Exercitati calea de atac, nu aveti ce pierde, in propria cale de atac nu vi se poate agrava situatia, confrom legii.Deci pedeapsa se poate mentine sau poate fi micsorata, dar nu sporita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la pedeapsa primita noobster noobster Sentinta o pun mai jos cum scrie si pe hartie, intrebarea mea este: pot candida pentru functia de consilier local cu aceasta pedeapsa? Din cate vad scrie ca ca ... (vezi toată discuția)
Cand imi pot lua permisul inapoi ? fady2all fady2all În baza art. 208 alin. 1 ? 209 alin. 1 lit. e şi g cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul x la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Explicatii dispozitiv sentinta de condamnare luise luise poate cineva sa ma ajute sa inteleg ce inseamna aceeasta sentinta Solutie: 1.Condamnă pe inculpata M V D , la pedepsele de: - 3( trei) ani închisoare pentru ... (vezi toată discuția)