avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii Asociatie de proprietari

La Asociatia de proprietari sunt platiti din banii acestora presedintele,administratorul,cenzorul,contabilul,mecanicul si femeile de serviciu.Pe lista de intretinere figureaza lunar la fiecare proprietar ca trebuie sa achite o suma pentru salarii.Totusi,datorita faptului ca nu toti proprietarii isi achita fara restante intretinerea,dintr-un bloc al asociatiei doar 30% facind-o constant luna de luna,se naste intrebarea:De unde provin diferenta de bani pentru plata 100% a salariilor luna de luna de moment ce pentru cei care platesc la zi,diferenta de bani incasati se duce la regii:apa,canal,salubritate,termoficare,etc.Nu inteleg de unde provin acesti bani?Va rog frumos sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat pentru raspuns.Oamenii trebuiesc platiti,dar de unde se iau banii daca incasarile sunt ,cum am zis,doar de 30% lunar din totalul proprietarilor ce platesc intretinerea ,restul de 70% inregistrind restante?Si asta luna de luna...
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:10, 13 Iunie 2016
daca cei 70% nu sunt incasati luna aceasta si sunt incasati luna viitoare, diferenta este suportata,probabil din fondul de rulment. nu stiu daca au voie sau nu sa faca acest lucru.
Nu am nevoie de presupuneri ci de un raspuns concret,mai ales ca dupa cum am specificat ,asta se intimpla luna de luna,asociatia avind multi si mari restantieri.Nu cumva este o deturnare de fonduri,sau alta ilegalitate ?Va multumesc inca o data pentru un raspuns avizat...

In prima luna se plateste din fondul de rulment, la fel luna urmatoare si tot asa pina nu mai este fond de rulment pentru ca acesta este la restantieri dupa care trebuie majorat fondul de rulment ptr ca nu se mai pot plati nici ceilalti furnizori. Deci mai bine rezolvati problema restantierilor.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
georgeiuly, utilizator
Salariile, ca si facturile care vin la asociatie, dar vor fi repartizate pe lista urmatoare se platesc din fondul de rulment.
Cand se fac listele urmatoare, se afiseaza si incep incasarile, banii folositi din fondul de rulment se intorc in punguta. Si tot asa in fiecare luna.

Sunt doua cai pentru a nu avea probleme cu furnizorii pentru neplata facturilor:
- recuperarea restantelor de la proprietari prin chemarea in instanta. Aceasta cale este mai greoaie si presupune timp indelungat de realizare;
- marirea fondului de rulment cu noi aditionari, astfel incat suma totala din punguta sa acopere plata facturilor asociatiei in luna cea mai costisitoare din an si in plus suma care se afla inca la restantieri.

Daca nu aveti fond de rulment suficient si proprietarii nu doresc sa mareasca cota de fond de rulment, dar nici cu restantierii nu o scoateti la capat, atunci se declanseaza inexorabilul tzunami si incep furnizorii sa va opreasca utilitatile.

Salariile sunt printre cele mai mici valori care trebuie platite fata de celelalte facturi si ele sunt platite si primele, ca nu poti sa nu platesti omul care iti munceste in asociatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o sursa importanta de finantare sunt furnizorii neachitati: deci introduc fatura de radet in lista dar nu platesc la timp furnizorul. In schimb fac rost de lichiditati si pot plati salariile.

Alte discuții în legătură

Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment asoc. proprietari martady martady Buna sera va rog sa ma ajutati cu raspuns la o intrebare: este normal , legal, sa se foloseasca fondul de rulment pentru achitarea facturilor de utilitati in ... (vezi toată discuția)
Fond rulment obligatoriu stela chelner stela chelner Buna ziua, la asociatia de proprietari fondul de rulment mai este obligatoriu? In situatia existentei acestui fond , el trebuie folosit strict numai pentru ... (vezi toată discuția)