avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executarea silita si prescrierea creantei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executarea silita si prescrierea creantei

Buna ziua.
In vara anului 2010 faceam la banca un credit de nevoi personale pe o durata de creditare de 5 ani. Numai tipa de la banca stie cum a putut face astfel incat sa obtin acel credit in ciuda faptului ca nu aveam nici un loc de munca.
In fine, asta probabil este irelevant. Ideea este ca din acel credit nu s-a platit nici o rata.
La data de 08.01.2014 am primit o somatie cu o hotarare judecatoreasca, evident, in vederea executarii silite. Nu stiu daca s-au mai emis astfel de somatii, deoarece nu mai locuiesc inca de atunci la adresa respectiva.
Mentionez faptul ca nu am bunuri pe numele meu, imobile, si nici macar o carte de munca, astfel incat sa stiu daca mai este valabil acest titlu de executare silita, deoarece nu au ce sa imi ia.
Imi doresc sa stiu daca:
- aceasta creanta s-a prescris - cum pot afla lucrul asta, sau ce proceduri sa urmez?
- aceasta hotarare judecatoreasca nu are un termen de valabilitate ? Care este acesta ? Mai poate fi reinoita ? Pana cand ?
In speranta unui raspuns ajutator, va multumesc frumos.
Laura Cristina
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 23:44, 31 Martie 2016
Daca nu aveati un loc de munca , ati intrat pur si simplu in banca ati cerut niste bani si vi-i s-au dat ? nu ati garantat cu nimic ? E irelevant, da.
Daca ati primit somatia in 2014, ce v-a venit acum sa intrebati, ce s-a petrecut nou ?
Nu aveti nimic de facut, daca mai primiti somatie de la executor, contestati in termen de 15 zile invocand perimarea executarii si prescriptia dreptului la actiune.
Cam asa ceva. M-a pus cineva in legatura cu tipa de la banca, care se ocupa cu astfel de lucruri. In fine, povestea este destul de complicata, sau lunga si irelevanta cred. Nu am garantat cu nimic.
Nu s-a intamplat nimic nou, deoarece la adresa din buletin nu mai locuiesc de mult, dupa cum spuneam, si nu am idee daca mai vin somatii ori ba. Si da, as vrea sa-mi cumpar un imobil, insa nu pot risca sa il cumpar, iar apoi sa fiu executata silit..
De aceea vreau sa stiu cum sa procedez..
deFormulati contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.In principiu, s-a prescris dreptul de cere executarea silita,daca nu au intervenit cazuri de suspendare conform art.2.537-2.540 NCC.
Nu stiu sigur din partea cui sau cum intervin astfel de cazuri, insa eu nu am mai discutat cu nimeni. Cei de la CEC au vandut creanta , iar cu cei care au trimis somatia (acum doi ani) caci nu stiu daca intre timp au mai trimis alta, nu am discutat niciodata.
Cel mai sigur discutati intai cu banca si aflati cine a preluat creanta si apoi negociati cu acestia o suma astfel incat toate partile sa fie fericite. Inainte de efectuarea platii verificati toate actele si cereti sa va faca act ca s-a platit toata datoria, dobanzile, penalitatile si nu mai au nici o pretentie. Daca nu trebuie sa mai asteptati cativa ani ca sa fiti sigura. 2014 somatie 1an, 2015 2ani, 2016-3ani la final. Deci poate din 2017, daca nu mai fac nimic.

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Executare creanta prescrisa gigiboscu gigiboscu Buna seara. In anul 2004 am avut un card de credit la o institutie bancara, cu un credit de 15 000 000 (cincisprezece milioane) de lei vechi. Din cate stiu, ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)