avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Zile libere pentru tatici la nasterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Zile libere pentru tatici la nasterea copilului

Buna ziua. As vrea sa stiu daca s-a modificat numarul de zile libere acordate taticilor la nasterea copilului de la 5zile la 10zile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: conduras , utilizator 14:55, 5 Aprilie 2016
Deocamdata nu s-a modificat legea.
Multumesc!
Cred ca confundati , zilele libere platite acordate de angajator in baza ccm aplicabil, reg.intern sau c.i.m. cu concediu paternal acordat in baza Legii 210/1999.

Numarul de zile libere platite se poate modifica in conditiile modificarii clauzelor ccm aplicabil, reg.intern sau c.i.m.

Durata concediului paternal se paote modifica numai prin act normativ, care pana la ora actuala nu a fost votat de ambele camere ale parlamentului.
Buna ziua,

Intr-adevar multa lume confunda zilele libere pentru evenimente speciale, cu concediul paternal.

In acest moment (31.03.2016), va rog sa-mi spuneti, cate zile de concediu paternal se acorda conform legii.

va multumesc

Potrivit actualelor prevederi ale Legi 210/1999, tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare.

Durata acestuia se majoreaza cu 10 zile lucratoare in cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura.

Alte discuții în legătură

Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)
Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)