avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire -- nu cunosc toata masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire -- nu cunosc toata masa succesorala

Tatal meu intentioneaza sa deschida succesiunea in urma decesului parintilor lui ( dupa 2 ani de la moartea ultimului parinte ! ) . Mostenitori ar fi el (tatal meu ) si sora lui ( matusa mea ). Problema este ca tatal meu nu cunoaste toata masa succesorala - in afara de casa parinteasca , parintii lui mai detinand un teren in Buzau ( dar nu stie unde anume este amplasat si nici suprafata acestuia ). Poate afla asta ? Cum si unde se poate adresa? Va multumesc,M.Ungureanu
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:01, 9 August 2009
La primaria din localitatea unde este situat terenul, la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara, incercati la aceste institutii.
Doamna Magda,
Nu are importanta cand deschide succesiunea cata vreme tatal dvs s-a comportat ca un acceptant al mostenirii!
daca nu mai exista alti copii mostenirea se va imparti 1/2 , respectiv 1/2 intre cei 2 frati (tatal dvs si sora lui).
Pentru a afla ce proprietati mai aveau parintii sai trebuie sa ceara extrase de carte funciara informative de la biroul de carte funciara din orasul unde crede tatal dvs ca sunt acele proprietati si ,de asemenea , sa ceara informatii de la directia impozite si taxe locale din cadrul primariei (locul unde se platesc impozitele pentru orice proprietate)
SUCCES!B-)
Puteţi cere dezbaterea pentru bunurile cunoscute. Pentru celelalte bunuri pe care le veţi descoperi ca facînd parte din patrimoniul defunctului veţi putea cere eliberarea unui certificat suplimentar.

Problema nu cred ca este dezbaterea! Ci mai degraba identificarea acelor bunuri!
Am omis sa ii spun doamnei sa caute foarte bine printre toate lucrurile decedatilor fiindca este posibil sa gaseasca contracte de vanzare cumparare sau alte documente de proprietate!
Certificatul de moştenitor pe care l-ar obţine în urma dezbaterii i-ar atesta calitatea în care se adresează acelor organisme care i-ar putea furniza informaţiile necesare. Întocmai ca şi în cazul certificatului de calitate de moştenitor. Altfel, o instituţie a statului precum cea fiscală ar putea refuza să ofere informaţii unei persoane fără calitate.

Zic şi eu, tot pentru că e duminică, maestre, şi îmi face plăcere să conversăm fie completîndu-ne, fie contrazicîndu-ne.


:dance3:

Alte discuții în legătură

Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale. vioval vioval Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, lipsa acte pusa2mimi pusa2mimi Doresc sa apelez la un notar pentru dezbaterea succesiunii dar daca fratele care are actele casei si a pamantului nu vrea sa le prezinte cum fac rost de ele?De ... (vezi toată discuția)