avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale.

Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are 10%.cladirea barului este ridicata de tatal meu pe un teren concesionat a unei persoane fizice care acum imi spune ca cladirea ii revine lui.I-am cerut deja actele dar m-a refuzat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
vioval, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:56, 9 Martie 2013
Pentru a dezbate succesiunea aveti nevoie de certificatul de deces si actele de stare civila ale dvs, certificat de nastere si daca este nevoie cel de casatorie, actele de proprietate care au apartinut defunctului. Certificat de deces puteti obtine si duplicat de la stare civila. Dati la notar o declaratie de acceptare a succesiunii dupa defunctul dvs Tata, avand certificatul de deces sau o copie al acestuia sau duplicatul, asta daca sunteti in termen de 1 an de la deces. Apoi puneti dosarul pe rol la un notar si cereti efectuarea unui inventar al bunurilor si la sigilarea apartamentului, daca doamna nu este casatorita cu dansul va fi evacuate de acolo, in caz ca tatal dvs a lasat testament autentic in favoarea dansei, trebuie verificat cu ocazia punerii pe rol a dosarului succesoral si veti putea sa cereti reductiunea acestuia ca va incalca rezerva succesorala.
Mergeti sa adresati o cerere la notar si va face el adresa catre Cartea Funciara.
Va trebuie insa certificatul de deces.
Nu aveti ce sa cautati la Cartea Funciara!
1. Poate imobilul nu este intabulat
2. Cartea funciara nu este titlu de proprietate!
Urmati cele ce v am spus mai sus!
Nu aveti nevoie de certificatul de deces, (daca d.na concubina nu v-il da, desi conform legii nu avea dreptul sa-l ridice, asa ca va puteti adresa politiei linistit , care sa se prezinte la usa dumneaei si care sa-i ridice actele de stare civila si de deces, inclusiv contractul pe casa, dvs. fiind cel mai in masura de a le avea), notarul poate solicita starii civile eliberarea unui extras dupa actul de deces. Principalul este sa stiti unde si cand a decedat tatal dvs.pentru ca notarul sa stie la cine sa se adreseze. Dvs. puteti sa solicitati la impozite si taxe un certificat fiscal pe care il depuneti la dosarul de succesiune. Concubina nu intra la dezbaterea succesorala, nefiind ruda cu raposatul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Justitiarul711, utilizator
Joha a scris:

Nu aveti ce sa cautati la Cartea Funciara!
1. Poate imobilul nu este intabulat
2. Cartea funciara nu este titlu de proprietate!
Urmati cele ce v am spus mai sus!

Notarul trebuie sa ceara informatiile la Cartea Funciara.
Nu merge omul la Cartea Funciara.

Se sesizeaza notarul si acesta face demersurile necesare ca sa obtina copie dupa actul de proprietate al defunctului.

Alte discuții în legătură

Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marcelutza marcelutza Buna ziua, am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a ... (vezi toată discuția)