avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale.

Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are 10%.cladirea barului este ridicata de tatal meu pe un teren concesionat a unei persoane fizice care acum imi spune ca cladirea ii revine lui.I-am cerut deja actele dar m-a refuzat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
vioval, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:56, 9 Martie 2013
vioval a scris:n
nProblema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are 10%.cladirea barului este ridicata de tatal meu pe un teren concesionat a unei persoane fizice care acum imi spune ca cladirea ii revine lui.I-am cerut deja actele dar m-a refuzat fara nici un argument.problema e delicata si din cauza faptului ca suntem 4 mostenitori si doar eu sunt in tara .
nn
Pentru asta mergeti scoateti va initial un certificat de calitate. Apoi vedeti daca firma in actul constitutiv era prevazuta a si desfasura activitatea si cu mostenitorii asociatilor. Mergeti la Registrul Comertului scoateti certificat constatator , mergeti la Fisc si vedeti istoric de rol fiscal pt masina, pentru cladirea construita pe terenul altuia , dvs aveti un drept de despagubire pt cheltuielile cu materiale etc.....
Daca sunteti mai multi mostenitori in raport de toate complicatiile care vor aparea mai bine sesizati instanta de judecata.
La notar era simplu dar nu cred ca o veti rezolva la notar decat daca va intelegeti toti mostenitorii.

Cat priveste cladirea construita pe terenul altuia va trebui sa va judecati dupa ce veti avea dovada calitatii de mostenitor acceptant.
Actiunea va trebui deschisa de toti mostenitorii si toti va trebui sa semneze sau mai aveti varianta ca cei care nu semneaza sa semneze avocatul in locul lor conform legii.

Si la notar s-ar putea proceda in acelasi mod dar sunt notari care se opun si vor sa vina mostenitorul personal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marcelutza marcelutza Buna ziua, am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a ... (vezi toată discuția)