avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a primit titlul a decedat,poate mostenitorul sa beneficieze de acel teren daca face inscrierea in CF?Ce demersuri ar trebui facute in acest sens si catre cine?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:06, 5 Iunie 2011
da , poate sa fie intabulat in cartea funciara. . dar trebuie sa se faca dovada ca titularul titlului de proprietate ii este antecesor. Trebuie sa prezente certificat de deces al defunctului si acte de stare civila cu care sa dovedeasca faptul ca este mostenitorul acestuia (act de nastere).
Pe de alta parte, dupa decesul unei persoane, se porneste procedura succesorala, iar in certificatul de mostenitor este trecut respectivul titlu de propietate. In baza acestuia, mostenitorii se pot intabula ei, in cartea funciara cu cota parte din mostenire.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
ContSters122901, utilizator
Mostenitorul va beneficia de teren numai dupa dezbaterea succesiunii, doar certificatul de mostenitor ii va conferi dreptul de proprietate asupra terenului. Operatiunea se poate face si fara a intabula terenul, urmand ca mostenitorul sa realizeze documentatia cadastrala si intabularea in baza certificatului de mostenitor. Prezentati-va la un notar public din localitatea unde a avut defunctul ultimul domiciliu cu actul de deces, actele de proprietate ale bunurilor decedatului si actele de stare civila ale mostenitorilor.
primul demers pe care trebuie sa il faceti este sa mergeti la notar si sa dezbateti succesiunea. fiindca in prezent aveti doar vocatie succesorala. cand veti obtine certificatul de mostenitor veti putea intabula terenul in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren arabil macvio53 macvio53 Buna ziua, Se detine un titlu de proprietate pe numele bunicii noastre ,de teren arabil situat in extravilan in suprafata totala de 4,5 ha.Detinatoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, lipsa acte pusa2mimi pusa2mimi Doresc sa apelez la un notar pentru dezbaterea succesiunii dar daca fratele care are actele casei si a pamantului nu vrea sa le prezinte cum fac rost de ele?De ... (vezi toată discuția)