avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren arabil

Buna ziua,
Se detine un titlu de proprietate pe numele bunicii noastre ,de teren arabil situat in extravilan in suprafata totala de 4,5 ha.Detinatoarea titlului a decedat in anul 1972.Mostenitorii titlului sunt 4 copii,din care 3 sunt decedati,in prezent in viata fiind unul singur.Mostenirea s-a impartit tacit in mod egal la toti copii.Pana in anul 2006(inclusiv)s-a platit impozit pe teren ,de cei ramasi in viata(copii) sau de nepoti.Dupa aceasta data nu s-a mai platit .Pana la data prezenta nu s-a dezbatut mostenirea de cei ramasi in viata.Acum incercam sa remediem greselile din trecut in masura in care ele mai pot fi remediate.
Intrebarile la care dorim sa ne raspunda persoane competente sunt:
-cine trebuie sa ia parte legal la dezbaterea mostenirii,daca in viata mai este un singur copil? Pentru cei decedati pot lua parte,sot,sotie,copii sau nepotii acestora?
-daca unul sau mai multi mostenitori doresc sa renunte la partea lor de mostenire,iar ceilalti nu doresc sa preia si partea lor,le pot ceda (statului etc)?
-care sunt documentele si pasii necesari pentru dezbaterea mostenirii?
pentru dezbaterea mostenirii este necesara intabularea terenului?
=care ar fi costurile necesare pentru dezbatere,intabulare,etc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:11, 2 Februarie 2013
Dezbateti mostenirea dupa bunica la notarul din raza judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu. La mostenire vin in rudele dupa cum erau sau nu in viata cand a murit bunica.
Adica daca la decesul bunicii toti copii erau in viata , adica toti patru inseamna ca toti aveau vocatie succesorala, iar succesiunile dupa bunica si cei trei copii postdecedati se vor conexa , se vor face succesiv, din partea celor trei copii decedati venind mostenitorii acestora copii si sotii daca exista sau fratii acestora daca nu au avut sotii si copii.
Daca la decesul bunicii copii acesteia cei trei nu mai erau in viata, adica erau predecedati, la mostenire vin prin reprezentare numai copii lor.
Apoi se va face partaj intre mostenitori acestia pot ceda partea lor.
Pentru mostenire nu este necesara intabularea insa pentru partaj da!
Costurile la aflati la notar cand mergeti sa dezbateti succesiunea pt ca se calculeaza conform unor grile de expertiza imobiliare pt notari, depinde de zona, de teren ....intabularea luati legatura cu un cadastrist .
Pt succesiuni va trebuie certificatele de deces, ace tele de stare civila prin care sa dovediti gradul de rudenie cu defunctul/defunctii, actele de proprietate, certificat fiscal pt imobile, doi martori care I au cunoscut pe defunct/ defuncti, cartile de identitate ale mostenitorilor si prezenta lor a tuturor, in functie de ce v am sous mai sus, la eliberarea certificatului de mostenitor.
Pentru succesiunile care s au deschis de mai Bine de doi ani, succesiunile se deschid prin moarte, se plateste 1% impozit calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)