avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale.

Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are 10%.cladirea barului este ridicata de tatal meu pe un teren concesionat a unei persoane fizice care acum imi spune ca cladirea ii revine lui.I-am cerut deja actele dar m-a refuzat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
vioval, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:56, 9 Martie 2013
certificatul de deces este la mine si l-am depus deja la dosar ,urma sa duc celelalte documente pe care ea nu vrea sa mi le dea.Masina este la ea si mi-a spus ca daca incercam sa o iau ,chema politia ca i-am furat-o.
Cred ca nu am scris romaneste!
@avocat....
1. Nu toate imobilele sunt inscrise in CF!
2. Notarul nu poate face cerere Decat de extras de CF irelevant! Si oricum are nevoie succesibilul de actul de proprietate!
Probabil ca nu am scris in limba romana primul mesaj al meu!
@vio....
Daca doamna este concubina, puneti dosarul pe rol la notariat cereti inventar si sigilare!

Simplu!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
ContSters250994, utilizator
Notarul poate cere copie dupa actul de proprietate.
Si instanta poate sa ceara copie dupa actul de proprietate daca ar deschide proces insa daca este unic mostenitor nu poate deschide proces.

Notarii pot face aceasta procedura de inventariere dar cum inventariaza daca nu are act de proprietate?
Ce face notarul?
Merge la usa defunctului, concubina nu deschide usa si notarul inventariaza?
Oare ce inventariaza?

Poate ne lamuriti mai clar pentru ca se pare ca nu intelegeti cum se face inventarierea...sau va ganditi ca se va deschide usa de concubina?
Din moment ce dosarul este pus pe rol, si succesibilul poate avea si calitate printr un certificat de calitate de mostenitor, si se cere inventarierea se poate apela si la organele de politie pentru a face acest inventar....daca concubina nu are niciun drept la acea locuinta.
Notarul cu prilejul inventarului care se face in prezenta succesibililor si a martorilor inventariaza inclusiv acte....
Este posibil ca bunul imobil sa nu fie intabulat.....se cere un istoric de rol fiscal....etc....se merge pe fir! Dar nu hodoronc tronc zbang ma duc la un notariat si cer ce?! Fara a face niste demersuri prealabile!
Se merge pe fir...ziceti...
Asa...da...
Adica se incerca obtinerea actului pentru a se dezbate succesiunea...de notar...

Politia nu are niciun drept sa intre in casa chiar daca nu este proprietara concubina...
In fine, fara mandat sau fara hotarare judecatoreasca nu se poate intra in casa.

Ca paranteaza, va pot spune ca pana si executorii judecatoresti ( cei care au o hotarare judecatoreasca de executat ) nu intra in casa omului aiurea...si nici cu politia...decat in caz de evacuare a persoanei.
Asadar, desi lucrurile par simple trebuie rezolvata problema cu actele de proprietate, asa cum ziceam inca de la inceput...

Alte discuții în legătură

Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marcelutza marcelutza Buna ziua, am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a ... (vezi toată discuția)