avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... reîntregirea familiei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

reîntregirea familiei

Sunt casatorita cu un cetatean syrian doar prin religie eu sunt de curand in romania am un copil cu el am 17 ani dar nu avem acte de casatorie copilul e pe numele meu si as vrea sa il aduc sa pot sa il aduc ce as putea face va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:32, 3 Aprilie 2016
In primul rand, sa reveniti cu gramatica si punctuatia corecta. Apoi sa explicati exact situatia. Ati fost in Siria si ati facut copilul acolo? Mie imi suna ca vreti sa "ajutati" un sirian sa-si ia cetatenie romana.
Nu vreau sa ajut nici un cetatean sirian sa isi ia cetatenie romana , vreau doar ca tatal copilului meu sa ajunga acasa . Dumneavoastra vorbiti si jigniti in necunostinta de cauza , am locuit in syria in urma cu 5 ani pana acum 1 an pana am refugiat in turcia din cauza razboiului , in urma cu 6 luni am ajuns in romania , eu sunt romanca , sotul meu a ramas acolo , nu a putut veni odata cu mine , eu fiind atunci gravida , am nascut aici , am un baietel de 2 luni si putin pe care sotul meu fiind acolo nu l-a putut recunoaste , vreau doar sa aflu sfaturi care m-ar putea ajuta sa-mi aduc sotul in tara alaturi de noi . Multumesc anticipat !
aveti mai multe probleme din punctul de vedere al legislatiei romane:
1. nu e (inca) sotul dvs
2. nu e (inca) tatal copilului
deci nu prea aveti, in prezent, ce sa reintregiti
mai departe nu stiu sa va ajut
probabil intrebarile dvs s-ar traduce prin
1. cum poate cetateanul sirian sa isi recunoasca fiul?
2. cum pot sa ma casatoresc cu un cetatean sirian?
Dvs. aveti 17 ani, aveti un copil, iar tatal acestuia este de cetatenie siriana. Daca nu am inteles sa ma corectati. Personal sunt de parere ca cetateanul sirian poate da o declaratie la un notar pe care sa o supralegalizeze si pe care sa o trimita la dvs. impreuna cu o copie a pasaportului si o traducere a actului sau de nastere supralegalizat. In declaratie sa recunoasca copilul dvs. ca fiind al sau. Dvs, duceti declaratia si actele mentionate mai sus la starea civila.
Intai obtineti recunoasterea casatoriei in Romania, pe urma urmatii pasii de pe [ link extern ]

Daca asta este obisnuinta in materie de casatorie in Siria, casatoria poate fi recunoscuta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot divorta animaria11 animaria11 Sunt casatorita in Oman (Sultanatul Omanului) cu cetatean irakian – certificatul de casatorie este emis de catre autoritatile omaneze pe timpul ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere RamiAtieyeh RamiAtieyeh Buna ziua, Eu sunt cetatean Roman si Sirian, casatorit cu o ceteanca din Siria. In cererea de casatorie, noi am bifat ca sotia sa imi poarta numele meu de ... (vezi toată discuția)
Minor roman retinut de tata in siria, revenire in tara imposibila jenimarica jenimarica va supun atentiei urmatorul caz: Din anul 2011 eu si fiul meu in varsta de 7 ani ne aflam intr-o situatie disperata. In 11.03.2011 am aterizat pe ... (vezi toată discuția)