avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cu sarcina in CF DIICOT
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cu sarcina in CF DIICOT

Buna ziua ,

M-ar interesa sa particip la o licitatie pentru un imobil dar domnul Executor judecatoresc imi spunea ca nu poate sa imi garanteze vanzarea imobilului liber de sarcini si ca s-ar putea ca si dupa vanzare DIICOT sa mai aibe inca sarcini in CF .

Ce ar putea sa se intample in cazul in care adjudec imobilul . Ce poate sa faca DIICOT-ul ? Cum pot sa eliberez CFul de sarcina DIICOTULUI ?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri ,
O zi buna !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:43, 31 Martie 2016
Conform art.775 NCPC Efectele adjudecarii""Prin adjudecare ,cumparatorul devine, de la data predarii,proprietarul bunului adjudecat,liber de orice sarcini,care se stramuta de drept asupra pretului platit,in afara de cazul in care adjudecatarul ar fi de acord sa fie mentinute sau vanzarea s-a facut in conditiile art.769 alin.(6)."Fata de aceste prevederi legale, discutati cu executorul ce imprejurari de fapt si de drept a avut in vedere cand v-a spus ca,nu va poate garanta vanzarea imobilului liber de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
adjudecare imobil eugennico eugennico Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie. Am ... (vezi toată discuția)
Executare imobil cu clauza viagera cristina_pop cristina_pop Buna ziua. Detin o parte dintr-un apartament impreuna cu alta persoana ce su-a cumparat partea prin contract intretinere cu clauza vuagera.Ne-am judecat timp ... (vezi toată discuția)