avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salarii personal angajat asociație de proptietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salarii personal angajat asociație de proptietari

Aș dori să știu cam pe la ce valori se situează salariul pentru administrator și casier-contabil?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: miticamanea , utilizator 15:06, 1 Aprilie 2016
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Astfel de la 01.07.2015, salariul minim brut este de 1050 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

De asemenea, nu exista act normativ care sa prevada expres salariile unui administrator și casier-contabil la o asociatie de proprietari.
Da, salariul min. este de 1050 lei/lună, însă pentru 170 ore (sau nu știu exact câte) pe lună. Dacă administratorul are un program de 32 - 40 ore/săpt. se face regula de 3 simplă?
Întrebarea mea nu se referea la faptul că ar fi ceva stabilit prin act normativ referitor la slarii, ci doream o informare referitoare la ce se practică prin țară.
Da, faceti regula de 3 simpla, si mai puneti inca ceva in plus.
Oricum se negociaza acest salariu.
Administratorul isi vinde timpul, forta de munca, capacitatea intelectuala si emotionala, iar asociatia le cumpara. Unii mai lasa, altii mai dau.... :)

Un raspuns corect nu veti capata pentru ca sunt diferente foarte mari intre capitala si provincie, iar in capitala chiar intre zone.
Am auzit de administratori care au 1500 lei net pentru un bloc cu 2 scari. Omul nu se da peste cap, face ce trebuie sa faca, uneori mai bine, alteori mai prost, dar acesti bani si-i ia in fiecare luna.
In alta parte un administrator cu peste 150 apartamente ia 1.000 lei net.

Atunci cand cerem sau oferim un salariu nu discutam numai tehnic ce presteaza acel om, desi si aici e o chestiune de dezbatut in conditiile in care tehnologia a patruns si in acest mediu periferic, al administrarii blocurilor, dar discutam si luam in considerare si consumul emotional pe care il are persoana in contact cu locatarii, cu presedintele, sau cu membrii comitetului, sau cu cenzorul.
miticamanea a scris:

...
Întrebarea mea nu se referea la faptul că ar fi ceva stabilit prin act normativ referitor la slarii, ci doream o informare referitoare la ce se practică prin țară.

Va spun din ce am intalnit in practica : 500 lei brut/luna - 2000 lei brut/luna...vorbesc de Bucuresti
Exemplu concrete din provincie:
- 500 lei brut pe o asociatie mica (o scara).
- 1500 lei brut pe o asociatie formata din 5 scari.

Alte discuții în legătură

Salariul pentru contabil primar oradea mariaveronica77 mariaveronica77 M-ar interesa sa stiu cu cat se incadreaza un contabil ce face contabilitate primara in oradea salariu brut, dar cel pentru economist. Exista un minim de la ... (vezi toată discuția)
Salariu danyforever danyforever ce salariu ar trebui să am ca editor imagine, daca am licență luată pe imagine de film și tv? Am si lucrat 4-5 ani inainte tot pe functia aceasta la ... (vezi toată discuția)
Salariu hr consultanta florina_13 florina_13 Buna ziua, Urmez cursurile de master pe resurse umane, am terminat un internship de 3 luni la o firma de consultanta in hr, am 1 an experienta de munca in ... (vezi toată discuția)