BUNA ZIUA . As dori sa stiu daca se mai poate recupera indemnizatia de crestere a copilului aferenta celui de al doilea copil dintr-o sarcina gemelara .Mai concret am nascut gemeni in septembrie 2006 si la momentul acela am primit indemnizatie ptr. cresterea copilului pana la doi ani ptr. un singur copil.Tocmai citisem stirea de pe pagina de facebook a avocatnet privind modificarile recente la concediul de crestere a copilului si mi-am amintit de aceasta situatie. Exista termen de prescriptie ? Ce acte ar fi nevoie de depus si unde ? MULTUMESC MULT PTR. UN EVENTUAL RASPUNS ( poate chiar pozitiv ... )
Chiar daca ati depune acte pentru asa ceva , cererea de chemare in judecata va fi respinsa , ca fiind prescrisa.
Prin Decizia ICCJ nr. 26 /2011 s-a decis ca: indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazuta de OUG nr. 148/2005 sa se acorde pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, in cuantum de:
• 800 lei pentru copiii nascuti in perioada 1 ianuarie 2006 – 31 decembrie 2006;
• 600 lei pentru copiii nascuti in perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2008;
• 600 lei sau, optional, 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei pentru copiii nascuti in perioada 1 ianuarie 2009 – 17 iunie 2009.