avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comunicare din cauza datoriilor la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comunicare din cauza datoriilor la asociatie

Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii.
Am datorii la asociatie mari,de 10.000 lei,datorita si sorei mele care locuieste cu familia in casa. Cauze-niciodata nu avem bani. Apartamentul in cauza este si girat la banca din 98,abia in decembrie am scapat de contestatia pe care o facusem,sa nu ne ia banca apartamentul-cauza-mama a girat un X si X n-a mai platit,intrand in insolventa. Acum- ne-au luat cei de la asociatie in vizor. Spuneti-mi va rog niste solutii simple,fara a mai fii nevoie de tribunal sau eu stiu. Si inca ceva-daca apartamentul este inca ipotezat,asociatia de prorietari ma poate scoaTe afara din casa? sper ca nu am formulat intrebarile, ca un needucat sau prea dezinformat. Multumesc. Intotdeauna avocatnet.ro a dat sfaturi bune. stima
Cel mai recent răspuns: robert paul , utilizator 17:21, 5 Aprilie 2016
Judecătorie scrie.Material civil/fond/pretenţii DAR NU SCRIE DATA CAND ESTE PROCESUL.
Comunicare adresa: Stimă x,..în calitate de pârât,ca în termen de 25 zile-aveţi obligaţia de a depune întâmpinare. Depuneti întâmpinarea la......
Şi altă foaie în plic care scrie: Domnule Preşedinte: Subscrisa Aspr-o,cu sediul X,chem în judecată civilă şi personal la interogatoriu pe X ,solicitând, ca prin hotărârea ce veţi pronunta,să dispuneţi obligarea pârâţilor la plata sumei X,reprezentând contravaloarea utilităţilor de care au beneficiat în perioada x-y.
Pârâţii,cu toate că au fost notificaţi,nu au făcut nici o plată din suma restanţă.
Prin urmare,ne aflăm în situaţia de a-i acţiona în judecată pentru recuperarea debitului.
În drept- ne întemeiem cererea pe dispoziţia art.50 din Lg. nr. 230/2007. Înţelegem să facem dovadă cererii cu interogatoriu şi înscrisuri.

Ei zic că în perioada respectivă,nu am plătit nimic. Ba din contra- am chitanţe din perioada respectivă de 1400 lei plătiţi, dar sora mea spune că ar fii plătit mai mult,dar nu mai găseşte alte chitanţe. Ce aş putea scrie(ataşa) în întâmpinare,pe lângă chitanţele plătite în acea perioada februarie 2013-decembrie 2015? ţin să precizez că am mai plătim la începutul lunii martie 2016- suma de 400 de lei, până a venit scrisoarea la 29 martie. Mulţumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
robert paul, utilizator
In intampinare mentionati ca ati platit o parte din cheltuielile din perioada x-y cu chitantele nr. in suma de..., mentionati toate chitantele si sumele platite pana in prezent. Daca sunteti sigur ca au mai fost achitate sume dar ptr care nu se mai gasesc chitantele puteti mentiona acest fapt si sa solicitati registrul de casa in care apar incasarile ptr perioada x-y. In cazul in care aveti venituri sub un anumit nivel solicitati instantei ajutor public judiciar asa cum v-a indicat dl Adriantot.
@robert paul,
Vedeti ca citind cu atentie ne mai lamurim!?
Dar fiti si mai atent la ceea ce ati primit in acel plic.
Dumneavoastra ati fost actionat in judecata de asociatie, dumneavoastra fiind acum "parat".
Ca parat, judecatoria va da dreptul sa va aparati prin depunerea unui inscris care se numeste "intampinare" , sa recunoasteti sau nu datoria, sa motivati, sa va angajati sau nu aparator (avocat)...
Ei zic că în perioada respectivă,nu am plătit nimic.

Daca suma pretinsa de asociatie in cererea de chemare in judecata (aceea anexata in scrisoare), este reala, este cea pe care o stiti ca era afisata pe lista de plata, e in regula.
ţin să precizez că am mai plătim la începutul lunii martie 2016- suma de 400 de lei, până a venit scrisoarea la 29 martie

Pai vedeti la ce data a fost inregistrata cerere de chemare in judecata si daca ati platit cei 400 lei dupa aceasta data, este corect din punctul de vedere al asociatiei formularea pentru ca nu aveau de unde sa stie ca o sa mai platiti si cat o sa mai platiti. Cererea a fost facuta pe suma ce o datorati atunci.
Faptul ca intre timp ati mai platiti si poate o sa mai platiti si maine, poimaine... este un lucru bun si o dovada de bunacredinta din parte dumneavoastra. Aceste plati va vor ajuta sa convingeti judecatorul sa stabileasca achitarea intregii datorii in rate. In acest sens chiar in intampinare puteti specifica plata ce ati facut-o, sa va angajati ca o sa platiti lunar, de exemplu, suma de 400 lei pana la achitarea intregului debit...

Poate repet, dar daca suma solicitata de asociatiei este cea afisata pe lista de plata, nu are rost sa va duceti in instanta si sa spuneti ca nu este corecta.
In acest proces, ca in multe alte situatii asemanatoare, aveti cateva variante:
- recunoasteti suma datorata si va angajati la plata acesteia, rugand instanta sa ingaduie plata esalonata.
- sa contestati suma solicitata de asociatie si sa solicitati expertiza judiciara, urmand ca expertul sa stabileasca exact suma datorata catre asociatie.
In prima situatie o sa platiti ceea ce solicita asociatia fara alte cheltuieil (expertiza).
In a doua situatie o sa platiti asociatiei cat stabileste expertul plus onorariul stabilit de instanta catre expert, onorariu ce trebuie sa-l platiti, cel putin cel provizoriu, inainte de efectuarea expertizei.

In oricare din situatiile de mai sus puteti sa apelati la un avocat ori puteti merge in instanta fara avocat. Sigur ca si onorariul avocatului o sa-l achitati tot dumneavoastra.

Multumesc mult. Imi sunteti de mare ajutor.
Deci, in intampinare sa scriu ca o sa achitat debitul si ca solicitat instantei sa dispuna esalonarea platilor si adaug chitantele platite ! daca solicit in intampinare si registrul de casa in care apar incasarile- o pot face prin intampinare, deoarece cred ca mai sunt chitante platite,pe care nu le mai gasesc? sau trebuie expertiza contabila pentru registrul de casa? Multumesc.
Imi puteti spune,va rog cum sa scriu intampinarea? m-am uitat la multe exemple pe net si nu stiu exact care este potruvita pentru situatia dosarului meu. Vreau sa adaug ca recunosc debitul,vreau sa platesc esalonat datoria catre aspr-o 400 de lei lunar,sa adaug chitantele platite plus cele dupa ce a fost deschis dosarul si ca as dorii sa vad registrul de casa. Care este ordinea si cum trebuie facuta intampinarea,ca si cum ar fii facuta de un avocat,nu de mine. Adica sa fie la obiect. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare intampinare. litigiu cu asociatia de proprietari. robert paul robert paul Buna ziua. As dorii sa fac o intampinare ceruta de aspr-o intr-un dosar de neplata a asociatiei-datorii. Vreau sa scriu ca recunoasc suma datorata si ma ... (vezi toată discuția)
Ce pot adauga intr-un proces cu aspr-o pentru solutionare? robert paul robert paul Buna ziua. Maine am un proces cu aspr-o pentru suma neplatita de 10.000 lei la intretinere.In intampinare am scris ca cer instantei sa-mi permita platirea ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)