avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract leasing

Buna ziua! In cazul unui contract de leasing financiar pentru un imobil incheiat pe o perioada de 36 luni de la data de 23.11.2001 pana la 26.11.2004, plata valorii reziduale la 26.12.2004. Se incheie un act aditional la 29.03.2005 prin care se schimba utilizatorul si se stabileste ca valoarea reziduala sa fie platita la 01.06.2005 fara a fi facuta vreo precizare cu privire la durata contractului. La data mentionata utilizatorul achita valoare reziduala dar locatorul refuza sa incheie actele necesare intabularii. In urma unui litigiu inceput din 2006, printr-o hotarare judecatoreasca utilizatorul reuseste sa intabuleze imobilul in anul 2011.
1.La ce data se considera incheiat contractul de leasing?
2.Pe perioada cuprinsa intre data incetarii contractului de leasing si data intabularii efective, cel care a platit valoarea reziduala mai are calitatea de utilizator in cadrul contractului de leasing respectiv?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Taxa reziduala la contractele de leasing auto cris_il68@yahoo.com cris_il68@yahoo.com ce reprezinta taxa reziduala la contractele de leasing auto? este legala? (vezi toată discuția)
Deducere tva contract leasing Catalinabcr Catalinabcr Buna seara, Am o societate comerciala care doreste sa achizitioneze in leasing un autoturism pe o perioada de 12 luni cu un avans de 90 % . In acest caz ... (vezi toată discuția)