avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa reziduala la contractele de leasing auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa reziduala la contractele de leasing auto

ce reprezinta taxa reziduala la contractele de leasing auto? este legala?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:40, 26 Mai 2015
Leasing financiar
Valoare reziduala = “suma platita de utilizator la terminarea contractului, de obicei, o data cu ultima rata de leasing, in cazul in care acesta isi exercita optiunea de cumparare bunului”.
La incheierea contractului de leasing financiar, partile contractante, stabilesc cuantumul valorii reziduale.
In practica majoritatii firmelor de leasing, se propun ori valori reziduale de cca. 20% din valoarea totala a bunului ce face obiectul contractului ori valori reziduale mici ( la nivelul ultimei rate de leasing).
Taxa este perfect legala.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala levantica levantica Buna ziua, imi puteti spune va rog, cum se stabileste valoarea reziduala la o masina, in cadrul unui contract de leasig operational, cunoscand durata ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala la contract de leasing Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Am nevoie de o informatie privind calculul valorii reziduale intr-un contract de leasing. Exista vreo prevedere legala in care se mentioneaza cum se ... (vezi toată discuția)