avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poprire din pensie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poprire din pensie

buna ziua
am avut un credit neplatit la o banca
dupa iesirea la pensie am primit instiintare pentru infiintarea popririi prin care sunt informata ca mi se va retine 1/3/1/2 din valoarea pensiei.
eu am inteles dupa citirea hotararii ca trebuie sa mi se opreasca 1/3 din jumate mai mult daca pensia este mai mica decat salariu minim net se va opri 1/3 din partea ce depaseste jumatatea salariului minim net
casa de pensii insa imi opreste 1/3 din pensie
este corect?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:59, 31 Martie 2016
Se opreste 1/3 din venit, dar venitul ramas nu trebuie sa fie mai mic de 1/2 din salariul minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Două credite restante, poprire pe salariu 50% . poate fi micșorat acest procent? cornel2222 cornel2222 Am o nelamurire daca imi poate da cineva un raspuns concret . Acum ceva timp am facut un imprumut la raifaisen si la provident ,datorita unor probleme in ... (vezi toată discuția)