avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Două credite restante, poprire pe salariu 50% . Poate ...
Discuție deschisă în Executare silită

Două credite restante, poprire pe salariu 50% . Poate fi micșorat acest procent?

Am o nelamurire daca imi poate da cineva un raspuns concret . Acum ceva timp am facut un imprumut la raifaisen si la provident ,datorita unor probleme in familie am ramas si fara loc de munca ,am intrat si intr-o situatie financiara mai dificila . Acum urmeaza sa ma reangajez si am discutat cu executorul silit si mi sa comunicat ca datorita faptului ca am doua credite mi se va pune proprire pe 1/2 din salariu adica jumatate din salar mi se va lua ,adica dintr-un salar de 1150 sa mai raman cu 575 lei ,sa muncesc doar ca sa platesc transportul si cu ce ma intretin ? Acum vreau sa stiu daca intradevar propririle se fac atat de mari ,mi se pare exagerat de mult . Va multumesc pentru un eventual raspuns
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:09, 15 Ianuarie 2018
conform art 728 cod pr civ.(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
Dacă aveți salariul minim net, da va poate retine jumătate.
Si totusi nu este nici o posibilitate de a reduce din proprice ? si inca o ultima intrebare ,proprirea se stabileste o suma fixa s-au lunar se opreste din salar in functie de el ?
Dacă aveți 2 popriri, vi se va reține maxim 50% din salariul net, dar nu veți primi în mână mai puțin de 581 lei, adică aveți garantat 50% din salariul minim NET aflat în plată.

Din salariu se oprește procentual, de ex. dacă într-o lună veți avea salariul net 1.600 de lei, vi se va reține 800 de lei, și 800 veți primi în mână pentru subzistența personală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect. Cu mentiunea ca nu exista salariu pe ecopnomie decat la nivel brut. Alt tip de salariu, cum ar fi unul net, nu este stabilit la nivel de economie.

Alte discuții în legătură

Poprire alesimtranslate alesimtranslate Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca un executor imi poate opri 1/3 din salariul meu net de 800 de lei. Acum angajatorul imi opreste 265 de lei din salariu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ellyelly ellyelly buna ziua in urma cu cateva zile s-a pronunta decizia divortului meu dupa aproape un an de zile avand la vedere ca este vorba si despre un minor in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie rolony rolony Buna ziua, am si eu o intrebare : la o pensie de 870 lei care este valoarea popririi ? (vezi toată discuția)