avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna ziua in urma cu cateva zile s-a pronunta decizia divortului meu dupa aproape un an de zile avand la vedere ca este vorba si despre un minor in varsta de 7 ani iar instanta a decis sa achit pensia alimentara in cuantumul de 1/6 din salariu net minim pe economie incepand cu data de cand am introdus actele de divort dar eu mai am un copil minor de 15 ani dintr-o casnicie anterioara....m-ar fi interesat un raspuns cu privire cam cat ar reveni pensia alimentera mai exact?...va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:23, 24 Martie 2018
Cu alte cuvinte, nu ati adus la cunostinta instantei acest aspect ? Pana la pronuntarea altei hotarari aveti obligatia de a plati pensia alimentara in cuantumul stabilit de catre instanta.
va multumesc foarte mult!
Pentru 2 copii procentul este 33%. Rezultă 1/6 de copil, deci e corect cum a stabilit Instanța 1/6.

Salariul minim:
- 1.900 lei BRUT.
- 1.162 lei NET.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Dapix, utilizator
pentru ambii e 33% sau doar pentru unul? am mai citit ca instanta nu poate lua mai mult de 1/4 din salariu minim net!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede un maxim de 50%, adică de maxim 1/2, NU 1/4.

Obligațiile maximale pot fi:
- 25% pentru 1 copil.
- 33% pentru 2 copii.
- 50% pentru 3 sau mai mulți copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere Ninn Ninn Vă rog Spuneti-mi și mie cât este pensia alimentară pentru 2 copii la salariul minim pe economie? Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara! oanadm oanadm buna ziua. am nevoie de raspunsul dvs. la urmatoarea intrebare.platesc pensie alimentara dintr-o casatorie anterioara1/6 din salar pt ca am un copil minor sub ... (vezi toată discuția)