avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere

Vă rog Spuneti-mi și mie cât este pensia alimentară pentru 2 copii la salariul minim pe economie? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ninn , utilizator 10:18, 22 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la:
- 1/4 din venitul sau lunar net pentru un copil;
- 1/3 pentru 2 copii si
- 1/2 pentru 3 sau mai multi copii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Am o rugaminte , dacă se poate valoric la salariul minim de acum pentru 2 copii din partea tatălui. Mulțumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca venitul minim net este de 1.162 lei (la un brut de 1.900), atunci pt 2 copii pensia va fi in cuantum de 387 lei.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ellyelly ellyelly buna ziua in urma cu cateva zile s-a pronunta decizia divortului meu dupa aproape un an de zile avand la vedere ca este vorba si despre un minor in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara ALINA 1993 ALINA 1993 Buna ziua, Dupa cum stiti incepand cu 01.01.2018, salariul minim pe economie s-a modificat la 1900 lei. Copilul meu are varsta de 3 ani, dupa nastere cand s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara desire12 desire12 Buna seara,o intrebare as avea,cum se calculeaza pensia alimentara la 2 copii si dupa salariu minim pe economie sau dupa cel ce dovedeste in instanta.Precizez ... (vezi toată discuția)