avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CERERE RECALCULARE PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CERERE RECALCULARE PENSIE ALIMENTARA

Buna ziua,
Dupa cum stiti incepand cu 01.01.2018, salariul minim pe economie s-a modificat la 1900 lei. Copilul meu are varsta de 3 ani, dupa nastere cand s-a incheiat procesul adica in anul 2014 Judecatorul a decis ca acesta sa primeasca o pensie alimentara de 235 lei/luna.
Avand in vedere ca salariul minim s-a modificat, as vrea sa merg sa depun o cerere pentru majorarea pensiei.
Ma puteti ajuta cu un model de cerere?
Multumesc anticipat,
[ link extern ]
[ link extern ] /

In afara faptului ca a crescut salariul minim, trebuie sa dovediti si ca au crescut nevoile copilului.
Pensia de intretinere se raporteaza la venitul net nu brut.nu faceti confuzie intre brut si net.
Chiar daca minimul brut a crescut la 1900,netul este acelasi 1050 ron si 25%din net sunt aceiasi bani.
În ianuarie 2018, salariul minim NET este în cuantum de 1.162 lei la brut-ul de 1.900 lei.
Alina, 225 sau 235? Salariul minim era 900 de lei dupa iulie 2014? Tatal copilului lucreaza ?
Poate sa creasca pensia dela 235 la 290 ron maxim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt pensia alimentara Puscasu Florentina Puscasu Florentina Bună ziua as dori sa știu și eu cam cât vine pt doi copii 1/6 din minimum pe economie cât trebuie sa plătească Mulțumesc (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere Ninn Ninn Vă rog Spuneti-mi și mie cât este pensia alimentară pentru 2 copii la salariul minim pe economie? Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Salar minim 2018 mihaela.lupascu mihaela.lupascu Va rog sa-mi spuneti daca s-a aprobat salariul minim de 1.900 lei din 1 ianuarie 2018 (vezi toată discuția)