avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,o intrebare as avea,cum se calculeaza pensia alimentara la 2 copii si dupa salariu minim pe economie sau dupa cel ce dovedeste in instanta.Precizez ca are salariu la 4 ore lucratoare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:22, 20 Septembrie 2013
ART. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 94 alin. 1 din Codul familiei
- alin. (2): art. 94 alin. 3 din Codul familiei
- alin. (3): art. 41 alin. 3 din Codul familiei

daca ai carte de munca la 4 ore si un salar de 400 brut,instanta te obliga sa platesti la salar minim pe economie sau dupa salariu tau,pensia alimentara la 2 copii?multumesc
Instanta poate hotari..oricum. Fie la cat realizati, fie va considera ca dunteti capabil sa mai munci inca 4 ore si puteti castiga macar salariul minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei pentru cresterea si educatia copilului minor GLiliana GLiliana Ce drepturi i se cuvin copilului minor, aflat in intretinerea mamei, de la tatal sau, in conditiile in care acesta este salariat si concomitent si ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)