avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara!

buna ziua. am nevoie de raspunsul dvs. la urmatoarea intrebare.platesc pensie alimentara dintr-o casatorie anterioara1/6 din salar pt ca am un copil minor sub intretinere.in scurt timp voi mai avea un copil si as dori sa stiu cat la suta voi mai plati pensia alimentara daca am in intretinere doi copii din casatoria actuala.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:07, 2 Aprilie 2012
Tot atat veti avea de plata.
Procentul maxim pt pensie de intretinere la 3 sau mai multi copii e de 50% din salariu, nu 33 % cum e in cazul a 2 copii
nu am inteles raspunsul sau poate intrebarea mea nu este suficient de clara.deci sunt barbat ,am fost casatorit si am un copil . am divortat si platesc pensie alimentara copilului. m-am recasatorit si am o fata, cand s-a nascut fata am deschis proces si am dus certificatul de nastere si de atunci platesc pensia alimentara 1/6 din venit. in prezent sotia mea este din nou insarcinata si asteptam inca un copil. vreau sa stiu daca atunci cand se va naste cel de-al doilea copil, si voi prezenta in instanata certificatul de nastere se va mai diminua pensia alimentara sau va ramane tot 1/6?!.
Inca o data va zic ca va ramane la fel.
Pensia se stabileste pana la 25% ( 1/4)din salariu cand e vb de un copil, pana la 33% ( 1/3) cand e vb de 2 copii si pana la 50 % ( 1/2) cand aveti 3 sau mai multi copii.
50 % : 3 = 16.6% pt copilul dvs ce se afla in grija mamei, adica 1/6
pana acum a fost 33%: 2= 16,5 % sau 1/3 : 2 =1/6

cand s-a stabilit prima data pensia pt ca aveati un singur copil, ea s-a stabilit calculand 1/4 din salariu, apoi cand ati avut 2 copii pensia s-a stabilit la 1/3 din salariu impartit la 2 copii revenind 1/6 copilului din prima casatorie, acum se va stabili la 1/2 impartit la 3 copii adica 1/6 pt copilul din prima casatorie
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor maara maara Buna ziua.Revin cu o problema a sotului meu.Acesta are un copil de 9 ani din casatoria anterioara caruia-i plateste lunar 25% din salariul net pensie ... (vezi toată discuția)
Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere cicinel cicinel am un copil major si continua studiile cum se calculeaza pensia alimentara este la o facultate particulara (vezi toată discuția)