avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

Buna ziua.Revin cu o problema a sotului meu.Acesta are un copil de 9 ani din casatoria anterioara caruia-i plateste lunar 25% din salariul net pensie intretinere.In urma cu cateva luni s-a nascut al 2 lea copil din casatoria mea cu el. Pentru ca acum cheltuielile sunt mai mari vrea sa inainteze diminuare pensie intretinere.A formulat cererea si a cerut diminuarea cuantumului de 25% pana la 10 % din venitul net pentru copilul din prima casatorie. Credeti ca va accepta Instanta diminuarea de la 25% pana la 10% a pensiei de intretinere?( a mentionat in cerere ca parata detine locuinta proprietate personala iar el sta in chirie) Imi puteti spune daca a facut bine ca a scris procentul pana la care sa fie diminuata pensia de intretinere la care a fost obligat? E posibil sa-i fie respinsa cererea pt. ca a cerut diminuare prea mult?
Cel mai recent răspuns: maara , utilizator 16:07, 15 Februarie 2011
Procentul prevazut de lege pentru doi copii in intretinere este de 33%, deci pensia va putea fi redusa de la 25 % la 16,5%.
Va trebui de asemenea sa faca dovada nasterii celui de-al doilea copil.
Mai am o nelamurire. Diminuarea pensiei de intretinere se va aplica incepand cu data la care s-a inaintat cererea sau incepand cu data la care s-a nascut al doilea copil? Trebuie sa specifice el in cerere de cand sa se faca aceasta diminuare?
Data introducerii cererii.
Multumesc
Pentru diminuare trebuie sa aduca adeverinta de la serviciu cu venitul de pe ultimele 6 luni?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara! oanadm oanadm buna ziua. am nevoie de raspunsul dvs. la urmatoarea intrebare.platesc pensie alimentara dintr-o casatorie anterioara1/6 din salar pt ca am un copil minor sub ... (vezi toată discuția)
Declaratii mincinoase yubi yubi Buna, am sa va relatez pe scurt datele problemei si va rog sa ma ajutati. Am un copil dintr-o castorie anterioara, casatorie care a durat 2 luni.Cert e ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 16,5% din indemnizatie crestere copil. PHFinante PHFinante Daca esti in crestere copil, ai contractul de munca suspendat, te poate obliga instanta sa platesti 16,5% pensie alimentara din indemnizatie crestere copil ... (vezi toată discuția)