avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratii mincinoase
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratii mincinoase

Buna, am sa va relatez pe scurt datele problemei si va rog sa ma ajutati.
Am un copil dintr-o castorie anterioara, casatorie care a durat 2 luni.Cert e ca fosta sotie a umblat tot timpul numai cu minciuni si totdeauna a dorit sa-mi faca rau.Am ignorat acest fapt ani la rand, dar incep sa-mi pierd si eu rabdarea...i-am dat mereu ce a vrut numai sa ma lase in pace dar se pare ca ne se linisteste...
Acum am un copil din actuala casatorie si am actionat-o in judecata pt diminuarea pensiei alimentare pe care i-o plateam in valoare de 25% din venit. Cert e ca ea nu se afla in tara si a aparut la dosar o declaratie in numele ei,cu tot cu semnatura(care nu-i aprtine!!!) unde solicita diminuarea pensiei pe care o primeste pt fiul nostru doar pana la 16.5 %. Problema nu e asta...ci faptul ca in aceasta declaratie spune ca eu nu i-am platit pensie timp de 7 ani cat am avut de dat o suma fixa de 60 ron pt care eu am toate chitantele.Mentionez ca initial asa s-a stabilit sa-i achit 60 ron si plateaam la Posta Romana.Ulterior m-am angajat in sectorul de stat, m-a actionat in judecata pt ca stia ca am salariul mai mare si s-a stabilit cuantumul de 25 %, care mi se opresc e statul de plata.
Mai spune ca pe perioada cat mi-am satisfacut stagiul militar, la fel nu i-am platit nici un ban, iar o minciuna ca atunci la dat in judecata pe tatal meu si i-a platit el, deoarece eu nu inregistram venituri, fiind in armata.
Eu am cerut diminuarea pensiei de la data nasterii celui de al doilea copil, ea de la data hotararii si se pare ca asa s-a si aprobat.La recurs se poate da de la data nasterii copilului? Asta e doar informativ ca ceea ce vreau de facpt e sa stiu ce pot face, ce proces pot sa-i intentez si daca pot obtine daune pentru ca ea a facut fals in declaratii spunand ca nu i-am platit pensie 7 ani cand eu am toate chitantele!!! La asta se mai adauga si semnatura falsa de pe declaratia ei.
Astept un raspuns si va multumesc anticipat pt ajutor!

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:27, 24 Mai 2010
Aceste sustineri nu reprezinta o infractiune. Sunt simple sustineri, chiar si mincinoase, care se pot proba cu diferite documente. Ceea ce dvs. trebuia sa solicitati este diminuarea pensiei de intretinere de la data intentarii actiunii. Cat priveste semnatura, care dvs. sustineti ca nu ii apartine... puteti face o plangere penala pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată... insa, nu va asteptati la un rezultat extraordinar.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Daca fac recurs si solicit diminuarea pensiei de la data intentarii actiunii am sanse de castig? Si in tot acest timp pana la solutionare afinala eu platesc tot 25% sau noul procent de 16,5%? Eu stiam ca la 2 copii procentul este de 33 % dar sincer nu stiu cum se imparte in mod normal.Daca ea nu avea aceasta pretentie de 16,5 rezultatul putea fi altul?
multumesc de raspuns si de rapiditate
Plangerea penala pentru marturie mincinoasa, ca si orice alta plangere penala,trebuie dovedita cu probatorii (acte,martori,alte probatorii acceptate de lege)
imi poate raspunde cineva dc fac recurs, pana la solutionare ce o sa platesc? tot 25 sau 16,5? multumesc
Formulati recurs pe nelegalitate si netemeinicie in sensul ca reducerea obligatiei de intretinere pentru cel de al doilea copil,trebuia sa curga de la data introducerii actiunii de reducere a pensiei.
Se pare ca distinsul dn.avocat are dreptate cu privire la continutul declaratiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuni declarate despre mine scrise într-o hotărâre civilă. pot da în judecată partea adversă din acest motiv? andrep andrep Buna ziua din nou, Va rog frumos sa-mi spuneti unde as putea sa ma adresez daca intr-o hotarare sunt scrise numai minciuni si aberatii despre mine pe care ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii sau marturie mincinoasa? pmi pmi Am un caz foarte agitat de divort. Spre surprinderea mea, desi ma asteptam la anumite lucruri din partea sotiei, am avut parte de surprize total exagerate - ... (vezi toată discuția)